Utflykt med fyrhjuling till Vassjön

Det fina sommarvädret inbjöd till utflykt. Vi tog fyrhjulingen och gjorde en tur i skogarna runt oss igår måndag.
Vi åkte upp till Vassjön där vi stannade och drack medhavt kaffe. Till Vassjön finns ingen bilväg och den är omgiven av trolska skogar. En liten bit längre bort pekade Roland ut den plats där det förr fanns en stickhyvel. Det var en anordning som hyvlade till stickor som behövdes för att lägga tak förr. Nu fanns inget kvar av den mer än bäcken som drev den förstås, men platsen kallas fortfarande Stickhyvel.
Skog är ibland alldeles otroligt vackert när solen silar fram mellan trädstammar och mossan ligger som en grön mjuk matta under.
 
På hemvägen såg vi älgko med kalv. Förr var det inget vi hajade till för men den värmländska älgstammen har kraschat under rovdjurstrycket så numera är det lite av en upplevelse.
Svamp plockade vi också här och där, sammanlagt nästan två kilo! Det är oerhört mycket svamp i år och ovanligt tidigt. Det är stora sommarsvampar, tjocka och med fina hattar. Det kommer att bli en fantastisk säsong om det fortsätter så här. Lite kompensation för den kalla och regniga sommaren, för man antar att det är den myckna  blötan som gynnar svampen.
 De här svamparna är lätta att rensa, bara att skölja och ta bort nedersta och kolla.

Kommentarer
Postat av: Gubben

Gu så gott med färska kantareller! Härliga bilder!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback