Träna på att vara pensionär!

Det ska jag göra idag! Jobbar ju 60 % och är pensionär 40 %. Idag är alltså en sån där pensionärsdag när jag ska träna på att inte jobba. Inte så lätt när man har ett så roligt jobb som jag har.
 
Just idag är det en tom dag, utan planer under dagtid. Inga städprojekt inbokade.  Gubben försvinner nu med Oskar i Korsbyn till något byggprojekt med en grävmaskin och Morgan i Intakan inblandade. Och jag kan så småningom ta en långpromenad med Seffrin och njuta av vackert väder och en god bok: "Trädets tid"!
 
Igår kväll satt vi med gäster i grillen på Liane fram på småtimmarna och hade väldigt mysigt  i brasans sken. I förrgår bjöd vi vänner på grillad fläskfilé vid grillplatsen nere vid älven. Och tänk, inte en enda mygga på hela kvällen! Undrar om de frös ihjäl under den kalla våren och sommaren? I kväll är vi bjudna på räkfrossa hos goda vänner som var på kusten igår. Helgen är på väg.
 
F.ö. så såg våra norska jaktvänner vildsvinet i Harnäs på rätt nära håll i förrgår, 40 meter. Det verkar vara där i stort sett varje kväll på samma ställe. En turistattraktion i Harnäs! ;- ) Våra vänner säger att det är en galt och att vikten levande är ungefär 100 kilo. De borde ju veta eftersom de jagar vildsvin ofta. Det är alltså ett djur som är lite väl stort för att vara det allra bästa köttet, vilket är det vi fick, ungefär 30 - 40 kilo. Intressant utveckling med vildsvin i våra skogar!
 
 

Kommentarer
Postat av: TT

Intressant och intressant... det tycker vi inte i Västmanland eftersom de förstör så otroligt mycket mark.
Vill också meddela att all mygg har flyttat till Västmanland tydligen. :D

Svar: Fattar inte varför inte markägarna håller nere vildsvinsstammen om det blir så stora problem???
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback