Pallkrageodlingsrapport augusti 2015

Det funkar bra med den portabla pallkragebingen för odling på altanen. Jag kan alltså dra den ut och in under tak. Bra när det regnar i massor och man inte vill att grönsakerna ska dränkas eller pallkragebingen bli för tung. Det var smart att välja grönsaker kräset. Mest lyckat var  det att redan i våras köpa salladsplantor av olika sorter. De har försörjt oss med god sallad hela sommaren. Kommer mer när man plockar.  Närmast till höger ses ruccolan. Gräslök har vi också haft gott om, liksom persilja, timjan, rosmarin och basilika och nu till slut mynta. Basilikan är lite pjåskig, den har jag fått ersätta med nytt ett par gånger. Persiljan har jag klippt ner och fryst in utav men det är ändå mycket kvar.
 
Självsådd sallad har funkat så där, har inte växt så bra. Vet inte om jag valde fel sort eller det är nåt annat fel. Vi hade en period att plocka,  men sen säckade den ihop och det nysådda blev inte nåt. Dillen har varit ok, bäst den som *var köpt i plantor. Nu får det vara kronor på den ett tag tills vi har kokat kräftor.
 
Sen klämde jag ner några luktärtfrön som tagit sig. Stänglarna syns längst bort och de kanske kan bli stora och blomma framöver.

Kommentarer
Postat av: TantGlad

Luktärtor sådde jag jämt förr. Hade de på exakt samma plats varje år. Vid den här tiden fanns massor av väldoftande blommor .
Att så och se saker växa är mysigt.

Ha en jättefin dag med sol och allt vad det innebär.
Trevlig helg till dig.
Kram.

Postat av: Znogge

Ser ut till att växa bra men man lär sig vad som är säkrare kort...

Ha en bra fredag!

2015-08-14 @ 06:52:04
URL: http://znogge.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback