Kräftorna smakade kanon!

Vi hade alltså köpt levande signalkräftor från Vättern och kokat dem. Direkt efter kokningen smakade de inte mycket men efter två dagar i saltlagen så var de perfekta. Rejäl storlek och mjuka skal som man vågar bita i utan att tvingas till tandläkarbesök efteråt. För säkerhets skull hade vi med bestick för skalbrytning; tänger och långa krokar. ;- ), presenter från en annan god vän som inte var med i kväll.
 
Det är ju långt emellan kräftkokningarna så jag läste på på internet hur man skulle göra. Där stod också att man måste ha en del andra rätter till också eftersom man inte blir mätt av kräftor. Så det blev en sallad och bredvid den en sås av gräddfil + rödlök + löjrom, en liten grönsaksgratäng, en västerbottenostpaj och så bröd förstås med bockhornsklöverost och port salut till. Tänkte att en mättande dessert är nog på sin plats så det blev risgrynskaka med hemkokt hallonsylt och vispgrädde.
 
Jag tror att alla blev mätta. En mycket trevlig kväll hade vi  med goda vännerna K. och M.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback