Arvika igår!

Arvika är en trevlig stad och igår hade vi ett nyttighetsärende där, inte bara utflykt. Det var massor av folk överallt med hamnfestivalstart och en del annat. Här ovan syns den karaktäristiska statyn Fågelmannen. Vi startade med ett besök på det fina konditoriet vid torget, Nordells tror jag det heter.  Det har funnits hur länge som helst, har överlevt som klassiskt konditori trots olika trender över tid. Det har en trevlig miljö inne / ute och smarrigt kaffebröd. Vi stötte där ihop med kollega och fb-kontakt Kristin med familj. Kristin har bott i Arvika för länge sedan, visste jag inte.
Statyn av Elis i Taserud står också mitt på gågatan. Tyska turister köade för att sitta bakpå cykeln och ta kort.
Det finns en fin stadskärna i Arvika, med smala gator, kullersten och trähus. Och inte att förglömma; en massa mindre butiker som inte hör till de stora kedjorna.
På torget var det loppis och vanlig torghandel.
 
Efter genomförda nyttigheter åkte vi till Barbords restaurang, fint belägen direkt vid vattnet. Vi hade planerat att ta Olssons brygga men där var mycket ståhej inför kvällens konsert. Tror det var Ledin på hamnfestival.
Jättegod mat blev det med tournedo, gratäng, puré och rödvinsås
Desserten var given: Brulecreme och espresso. Fin dag i Arvika, fint väder var det också. Vi lyckades missa regnskurarna som seglade omkring runt oss.

Kommentarer
Postat av: Veiken

Det är så mysigt i våra småstäder. Man kan sakta ta sig runt och njuta av atmosfären. Den där maten hade jag absolut inte tackat nej till! MUMS! :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback