Konstrunda del 2

Det blev  en konstrunda i Årjäng del 2 igår. Del 1 var  Smolmark och Best Western Långfredagen. Mitt urval av bilder och kommentarer är bara spontant utifrån rätt snabba besök, sånt som direkt fastnade. Men det finns sånt  som kanske skulle ha varit med vid längre eftertanke. Det blir alltid mycket på en gång vid konstrunda. Normalt så besöker man en utställning  och ger varje föremål mer tid.
Första stopp blev Travmuseet där flera av konstrundans deltagande konstnärer fanns med. Här akvareller och textil av bl.a. Kerstin Wikeberg Skogh.
Pallarna är oerhört charmiga, de fanns med i Smolmark förra året hos Kerstin men görs av en släkting till henne tror jag
Den här är fin. Rakubränt stengods.
Sen blev det en tur till Huset på Strand. Det är så fint i hus och trädgård. Torill hade till synes läcker servering men jag hann inte stanna och ta del av den tyvärr.
De här bilderna gillar jag!
Nästa besök blev hos bildhuggare Leif på Noretjärn. Alltid lika roligt att se och här är några favoriter
Bonden kör självbindaren med paret.
Fyndig grupp där träet  är lekfullt använt.
Om jag minns rätt så föreställer  den här gruppen Ernst och Artur på Kasenberg i arbete med tröskning. Han som sitter där kanske ska vara pappan men jag är osäker.
Sista besöket blev hos Gerd i Svensbyn. . Där fanns mycket fint att se och alltid lika trevligt att komma in här. Hos Gerd finns inte bara hennes egna alster utan också andra konsthantverkare och konstnärer representerade. Fina textiltavlor av en gästutställare. Två av dem hade jag gärna inhandlat men de var redan sålda. 
 
Detta med konstrunda är en trevlig ny tradition. Synd att tiden inte vill räcka till för fler besök. Om Else-Marie i Tobyn  hade jag gärna sett mer av exempelvis, men vet inte säkert om hon var med på konstrundan. Jag har inte hunnit fördjupa mig i förteckningen nu när jag velat ägna påskdagarna åt barn och barnbarn på besök.

Kommentarer
Postat av: Hanneles bokparadis

Mycket fint.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback