Gated community är ett otäckt symptom

Det innebär att städer eller stadsdelar byggs med rejäla inhägnader / bevakning  för säkerhetens skull, på svenska grindsamhällen. Det är vanligt i andra länder men Sverige har inte haft den här typen av husområden / städer tidigare. Tråkigt att det ska finnas ett behov av det, för det skulle inte byggas förstås om ingen efterfrågade den här extra tryggheten.   Tror att yngste sonen, Mattias, bodde nåt sånt på sin första boplats i LA, i Pacific Pallisades. Om jag minns rätt så fanns en infart till samhället och den var bevakad.
http://tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/morgon/article73873.ab
 
Om man drar ut konsekvenserna av det hela och inte gör nåt åt det ökande våldet,  så innebär det att allt fler kommer att bo i grindsamhällen, medan buset / våldet går fritt utanför. Det finns erfarenheter av detta i USA. Södertälje lär ha kommit åt det våld som bottnade i gängstrider, finns något att lära där kanske. Men jag gissar att grindsamhällen kommer ändå att byggas i Sverige framöver,  men kanske inte i så hög utsträckning som om man låter våldet bara växa. Detta är i alla fall ett samhällsfenomen värt  att ha spaning på, för det säger nåt om hur vi har det i vårt land.

Kommentarer
Postat av: znogge

I Brasilien är det vanligt med låsta grindar för hyreshus och villor men det är inte låsta områden. Själv tycker jag att man borde komma åt busliv och våld på ett annat sätt men våra samhällen ser så olika ut...

Postat av: Gubben

Tror tyvärr att vi kommer komma till sådana samhällen även i Sverige.

2015-04-14 @ 20:48:07
URL: http://mhats.blogg.se
Postat av: FREEDOMtravel

Detta har vi också pratat om flera gånger. Alla samhällen med stora skillnader mellan rika och fattiga brukar ha den här typen av samhällen. Dåligt för alla tyvärr. Även för de rika som faktiskt blir instängda på ett sätt (tänker på barnen). Tyvärr misstänker jag att Sverige går mot denna utveckling också.

2015-04-16 @ 17:37:07
URL: http://www.freedomtravel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback