Waldorfskolan i Umeå!

Våra  barnbarn går på Waldorfskolan i Umeå och jag är jätteglad för det.
Skolan startade 1986 tror jag. Det är vacker miljö med fina omgivningar. Det finns i princip ett hus för varje klass med de yngre barnen. Rakt fram här tror jag är högstadiebyggnaden som har specialsalar. Vi var med på en stunds undervisningen hos båda gossarna, små klasser och en lugn miljö. Den här veckan är 6:orna i Norge på lägerdagar. Man flög ner till Oslo och åkte vidare till Langedrag tror jag,  mellan Oslo och Geilo.
Här huserar årskurs 6 med vårt äldsta barnbarn Elias. Rudolf Steiners tankar har många år på nacken nu men eftersom han har rätt i många avseenden om hur barn lär sig bäst, så har de överlevt och utvecklats. Man använder mycket sagor, drama, dans, musik och bildskapande i all undervisning.
Högstadiebyggnaden den gröna.
Här går den yngre av gossebarnbarnen, Isak
I anslutning till skolan finns en skolskog med fin utrustning för uteliv
Allt är så väl genomtänkt för att barnen ska ha det bra och få undervisning nära naturen.

Kommentarer
Postat av: Erik Andersson

Jag hoppas att det inte finns några trådlösa mobiler, läsplattor och liknande i denna skola.

Svar: Hmm... det vet jag ärligt talat inte. Vi såg ett par vanliga datorer. Och eleverna har säkert mobiler så som i andra skolor.
Inga Magnusson

2014-09-21 @ 21:34:50
Postat av: Erik Andersson

Den svenska strålskyddsmyndigheten ser inga risker men utländska källor varnar på många håll och förbjuder mobiler m.m. för barn och unga.

Svar: Vi vet nog inte ännu fullt ut hur detta med strålning påverkar oss. Det sker ju på sikt så det kan vara svårt att veta hur vi blir påverkade. Logiskt är ändå att den växande kroppen tar mest stryk.
Inga Magnusson

2014-09-21 @ 23:07:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback