Torsdagsgrill på Liane

Höjdpunkten på torsdagsgrillningen var den nya kaffepannan som Roland köpt. Det går 4 liter i den tror jag och det kokta kaffet blir kanongott. Länge sedan jag drack kokkaffe. Nyinförskaffat är också en stor soppgryta som man kan hänga över elden, men den ska vi testa framåt jaktsäsongen, kanske första oktober.
Men innan dess hade vi grillknyte förstås på den stora grillen. Roligt med så stor grillyta, allas grejer får plats samtidigt, vi blev 10 stycken tror jag.  Var och en tog med sig sin favvorätt, allt från korvar till älgbiffar till fjärilskotletter, potatis och diverse bröd, såser,  sallader och kryddor. Alltid lika spännande att testa nytt. På väggen bakom skymtar också Rolands nya byggtekniska detalj; liten hylla som passar precis till lilla ölfatet. Här står en kagge med vin ovanpå.
Nytt för dagen var  en marschallsläckare också en ny konstruktion, en eldfast skiva med ett handtag på. Har ingen bild på den.
Varmt och skönt sommarväder var det när vi började vid 6-tiden. Sen när solen gått ner blev det snabbt kallare Vi satte upp alla väggarna och gjorde långbord inne i grillen med värmande brasa och mysiga marschaller. Roland o jag som har jobbdag idag, åkte hem rätt tidigt men resten stannade kvar och stimmade fram på småtimmarna. Trevligt sätt att äta kvällsmat på! ;-) Som sagt, vi måste ju alla ändå äta, och kan lika gärna äta tillsammans som att var och en sitter hemma hos sig. Vi blev en spännande mix av gamla vänner och nya. Ett otroligt vackert o stämningsfullt inslag i den här kvällen var en liten saxofonkonsert live som fick ljuda över nejden. Den avslutades med Ack Värmeland du sköna, så fint! 

Kommentarer
Postat av: znogge

Vilka trevliga måltider och fikastunder ni kan njuta av där!

Postat av: TT

Vad kul att göra så med måltider!! Och vilken fin kaffepanna! Är uppvuxen med kokkaffe och får det alltid hos yngsta dottern, där finns ingen bryggare.

2014-09-05 @ 18:08:25
URL: http://tyratok.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback