SD tog mest väljare från M och från S!

Intressant analys av väljarströmningar finns här. Man kan se varifrån alla partier fått sina väljare.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/unga-man-inte-langre-sds-framsta-valjargrupp_3921648.svd
Vore intressant att se fördelningen av SD-väljare  stad och landsbygd också. Jag har en känsla av att man i storstad är väldigt häpen och indignerad över SDs framgångar och kopplar samman dem med mediabilden av SD-väljare som rasister och en växande rasism i vårt land. Jag som bor i ett landsbygdsområde där 28 % röstade på SD i riksdagsvalet vet att de flesta är inte alls rasister men väldigt kritiska till vårt lands invandrarpolitik. Och tyvärr har de andra partierna låtit SD få monopol på den diskussionen.
 
Jag upplever att SD-sympatisörer är allvarligt oroade
- över de kostnader som en stor flyktingmottagning (2500 människor per vecka just nu)  ändå för med sig, åtminstone i ett kort perspektiv (ingen politiker har sagt vad vi ska prioritera bort för att ha råd, nja Reinfeldt försökte men priset för detta  blev högt; eventuellt kostade det honom valsegern!).
- över att inget parti talar om en gräns för hur många vi kan ta emot, det finns 51 miljoner flyktingar i världen.
- över den ibland inte fungerande mottagning (Exempel: Förläggningen i Glava ligger nära Sillerud! Och där fanns inte ens vinterkläder till de boende utan de som bor i närheten fick samla in kläder, samtidigt som någon tjänar stora pengar på det hela!) och
-  över att man har i stort sett noll koll på om det slinker med internationell kriminalitet. Det har säkert inte alls med den kriminaliteten att göra men i Sillerud har det regelmässigt stulits diesel ur maskiner. Och det visar på att rättsväsende / polis har skrämmande dåliga  verktyg att hantera organiserad brottslighet med internationellt ursprung. Det oroar människor.
 
Detta tror jag är några anledningar till den oro över invandrarpolitiken som gjort  att SD fått så många röster härifrån.  
 
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/sd-vaxer-nar-folk-oroas_3917038.svd
 
När man tar upp det här ämnet i sociala media så måste man av någon underlig anledning alltid gardera sig för att slippa fula påhopp. Jag försäkrar alltså att jag är absolut inte rasist eller främlingsfientlig och tror från djupet av mitt hjärta  på alla människors lika värde. Jag röstar inte på SD utan på C i alla kuvert, vilket är alldeles offentligt.  Vi har en internationell vänkrets  och är stolta över att ha en svärdotter från annat land.
 
Jag är för att vi ska hjälpa människor som drabbats av krig och våld och elände. Men jag anser att vi måste kunna öppet diskutera hur många vi klarar att ta emot, vilka vi ska ta emot, hur vi ska kunna ge dem ett bra mottagande till ett värdigt liv, hur vi på bästa sätt ska kunna integrera dem i samhället.
 

Kommentarer
Postat av: Agnes

Bra skrivet.Tror att du sätter fingret ganska rätt på. Jag undrar varför detta med invandring ska va så svart eller vitt? Människor tillåts att ha olika uppfattningar om andra sakfrågor i politiken så varför ska man inte få tycka om invandrarpolitiken utan att få stämpel i pannan som rasist? Styrande politiker måste våga ta i dessa frågor annars så kommer SD växa sig ännu större.

Svar: Du har alldeles rätt tror jag!
Inga Magnusson

2014-09-16 @ 12:26:08
Postat av: znogge

Precis så som du skriver tror jag att det är. Jag tror inte att alla är rasister utan det finns en stark oro för något som andra partier inte lyfter. Då är det raksträcka för ett parti som SD att plocka röster. I mitt landskap finns vissa valkretsar där otroligt många röstat på partiet i fråga. Jag tror man måste våga debattera för annars får SD ännu fler röster i nästan val.

Svar: Ja, taktiken att vända ryggen till det här partiet och dess i stort sett enda fråga har ju inte funkat särskilt bra och inte att bedriva organiserade smutskastningskampanjer heller. Man måste fram med fakta om invandringen och en både kortsiktig och långsiktig planering för hur vi ska sköta den och vad den kommer att kosta oss de närmaste 10 åren. Utan klara besked blir det oro och då röstar man på SD.
Inga Magnusson

Postat av: Veiken

Oavsett vad, så råder det kaos hos oss just nu. Nu måste alla sk etablerade partier ta SD resultatet på allvar! Det är en rejäl missnöjesyttring och eftersom vi har demokrati, så kan man inte helt strunta i vad 13% av väljarna har sagt! Kavla upp ärmarna och börja jobba. Gräv ner prestige och tänk utanför ramarna.... jag är född optimist, så jag tror att det till sist kommer något gott ur det här!

Svar: I hela valrörelsen har massmedia svartmålat SD, deras väljare och deras politik. Nu plötsligt idag så är alla tidningar fulla av krav på precis det du skriver; de etablerade partierna måste svälja förtreten och fånga upp vad som ligger bakom ´SD - väljarnas missnöje. Plötsligt är de alldeles rumsrena och ska tas på allvar. De är inte längre idiotförklarade som illvilliga rasister, nu när de blev så många.
Inga Magnusson

2014-09-16 @ 19:18:22
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Lena

Jag håller med dig i den analys till hundra %. I vår lilla valkrets fick SD 20 %, lika mycket som S och M. För att människor ska acceptera många flyktingar måste integrationen få kosta väldigt mycket mera än idag. Att nya svenska ungdommar varken lär sig svenska eller kommer in på gymnasiet är ett bottenbetyg för Migrationsverket, eller vem som nu ska stå för extrakostnaderna. Stackars barn, som blir predestinerde till arbetslöshet och bidragsberoende utan egen förskyllan. Grrrr!

Svar: Ja jag tror på att vi tar emot färre men försöker att ge dem som kommer möjligheter till bra integration. Däremot tror jag inte att kostnaderna kan få skena hur som helst för flyktingmottagning, det blir för kaotiskt. Om vi sätter en gräns för hur många vi kan ta emot så kan vi budgetera för den mottagningen och planera för tillräckligt med bostäder och skolplatser och dagisplatser. De nyanlända slipper sitta i år på trista förläggningar. Och sen begriper jag inte riktigt varför man ger permanent uppehållstillstånd till alla. Under Jugoslavienkriget som man ofta jämför med så var det ovanligt. De flesta fick tillfälligt uppehållstillstånd och återvände hem efter krigets slut.
Inga Magnusson

2014-09-16 @ 22:39:16
Postat av: Rolf

Vi är många som endast sympatiserar ned SD som har blivit av med våra arbeten.Själv är jag ett offer,en vanlig människa som vare sig varit medlem i eller på annat sätt stöttat SD mer än uttryckt sympati för och röstat på dem.Mitt brott var åsiktsbrott.
Vill du veta mer,googla" expomakt wordpress".Vi lever i den bästa av världar.

2015-05-22 @ 22:38:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback