Mat o utsikt!

Så blev det äting med P och den här utsikten. Solen går ner över Östra Silen
Enkelt och gott var det här:
Fräs svamp i pannan tills det blöta har försvunnit. Igår var det Karl Johan. Rör ner parmaskinka i bitar, ha på den kokta pasta och lite grädde. Sen vid serveringen ska man strö på parmesanost. Det är kombon skinkan och osten som  gör smaken.
 
Ungersk salami och rökt fläsk och ett par ostar är inte heller fel.
Riktigt tyskt bröd med surdeg är svårt att få tag på här i Sverige. Kanske i Gustavsfors. I gengäld så tar tyska gäster gärna med sig smör och ´Bregott hem till Tyskland.
Sen finns ett recept på rådjursrygg till grillning som vi ska testa:
Lägg parmaskinka på plastfolie, den välansade rådjursryggen på - inget ben, strö på salvia, grovmalen svartpeppar, lite olja men inget salt. Skinkan är redan salt. Vik till en wrap, ta bort plasten. Grilla 6 - 10 minuter. Servera med Dietherpotatis och grillade morotsskivor och lingonsylt.
 
P har ett speciellt jobb, med datachips. Det är svårt att tillverka chips som funkar under alla omständigheter och med all programvara. När en liten andel visar sig inte fungera måste chipsen justeras. Om det gäller chips i iPhone så kan man i ett antal städer i världen skicka ut bil med exempelvis 5 telefoner med olika programvara och så sända data till P och hans företag. P analyserar med matematik och algoritmer den info man får in och tillsammans med sina medarbetare så går man igenom hur det här chipet kan förbättras så att det ska fungera under olika förutsättningar. Ungefär så tror jag att det är, men begriper inte så mycket av detta. Spännande värld är det i alla fall.  

Kommentarer
Postat av: Znogge

Det enkla är många gånger det godaste!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback