JAG HATAR FLUGOR!

För länge sedan på den tiden vi hade mjölkkor så fanns här i kommunen en veterinär som hade flugfobi. Han kunde rusa ut ur ladugården ( som alltid var mycket flugor i ) , fäkta med armarna och skrika just så.  Man kan ju förstås fundera över hans yrkesval ;-) Men bortsett från det så kan jag känna en viss sympati för honom nu. Jag har gjort ett par turer för att plocka svamp och det är så hysteriskt mycket älgflugor. De försöker oavbrutet krypa in i ögonen, i näsan och i munnen!!! Dessutom kryper de förstås in i håret och innanför kläderna. Att plocka svamp är att fungera som en väderkvarn, armarna flaxar hela tiden efter flugorna. Senast så garderade jag mig med att ha jacka med huva och knyta till ordentligt överallt. Ansiktet går ju inte att skydda så där blev de kvar förstås. Sen när jag kom hem och sanerade håret (  med luskam) och duschade så hittade jag ändå 10 stycken på kroppen! Önskar jag visste nåt som hjälper och som skulle avskräcka dem.
 
(Uppdaterat: Kom på att förra året kom tipset att citrondoft skrämmer bort älgflugor. Det var då jag köpte värsta citronparfymen. Men den är slut förstås. Får leta igen)
 
Det är för övrigt inte så mycket kantareller. Jag har gjort några turer och fått så här mycket eller lite mer bara varje gång. Hoppas fortfarande att det ska bli mer så småningom.
 
Lite lösa spekulationer om det politiska läget i Årjängs kommun vore roligt att göra framöver. Läget är ju onekligen spännande och kan sluta precis hur som helst.
 
Nu ska jag åka ner till Liane och förbereda för marknads-soppa-bjudning med goda vänner. Det blir i grillen förstås med nya soppgrytan och redan klockan 5!

Kommentarer
Postat av: Znogge

Peppar, peppar så är vi i princip förskonade från flugor här hos oss. Men jag minns hur irriterande det kan vara. Vi hyrde en stuga som låg intill en hage där kor betade. Efter två timmar höll jag på att få spader!

Svar: Vanliga flugor är helt ok, även i mängd, men älgflugor är så äckliga och närgångna.
Inga Magnusson

Postat av: Pillan

Tack för påminnelsen om citron mot älglössa :-)

2014-09-21 @ 13:09:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback