Infart Umeå!

Infarten till Umeå när man just passerar Umeälven är imponerande, speciellt i så här vackert väder! Rakt fram är en nybyggd kulturskapelse som är jättevacker men tyvärr inte färdig än. Det var tydligen meningen att den skulle invigas nu under kulturhuvudstadsåret, titeln som just Umeå förärats, men diverse överklaganden har bromsat upp processen så man har inte hunnit än. Trist företeelse i Sverige att byggnation fördyras och bromsas med evinnerliga överklaganden. Rättssäkerhet är bra men kan bli snudd på samhällsfarlig när den utnyttjas på fel sätt.
Lille Severin var med förstås på resan till Umeå! Han börjar bli hotell-van och åker hiss utan att blinka. Normalt är det inga problem att få hundrum på hotell men man måste säga till när man bokar.
Vi kör inte i ett sträck till och från Umeå numera utan tar en natt halvvägs i Gävle. Det känns bättre så att slippa komma fram helt slut efter så där hundra mil i bil. Här är en interiörbild från Scandic Väst i Gävle. De där retrobilarna tror jag att lille Bill skulle ha gillat.
 
Nu ska vi åka på valvaka! Spännande både på riksnivå och i kommunen. Det är ovanligt svårtippat både här och där men det finns signaler om att valdeltagandet här hos oss varit ovanligt högt! Det bådar gott!
 
Sen inför morgondagen ska jag göra iordning fler bilder från Umeåresan. Och jag ska så småningom  kolla runt bland bloggvänner, jag har inte hunnit med så mycket de senaste dagarna.

Kommentarer
Postat av: TT

Ah, den vyn kände jag inte igen men så läste jag om nybygget. Ja, tråkig trend med dessa överklaganden.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback