Huvudvärk av 5:2

När man kör 5:2 -diet, dvs äter som vanligt 5 dagar och lågkalori 2 dagar, så kan man drabbas av huvudvärk de där två lågkaloridagarna. Enligt en teori så beror det inte på att man intar för lite vätska den dagen, för det kan man nog ordna, men på att man med litet matintag får i sig för lite salt och socker för att vätskan ska bindas. Det mesta tenderar att gå rakt igenom, ut igen, speciellt om man dricker kaffe.
Nu har vi testat Resorb och det funkar bra med en brustablett på sen eftermiddag på fastedagen och en på kvällen före sänggående. Huvudvärken lindras rejält, blir nästan borta. ( Lär fungera mot baksmällehuvudvärk också sägs det ;-). Logiskt eftersom den också borde bero på vätskebrist. Med alkohol i kroppen så blir väl inte njurarna så effektiva i att spara på kroppens vätska, ja eller ungefär så tror jag.)  

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Jag skulle aldrig fixa den dieten... Att vara både hungrig och ha ont i skallen är ju det samma som att dagen i princip är förstörd!? <:-I Åtminstone kan inte jag prestera något i det skicket.

Svar: Fuktskadan i sonens hus kom inte från nån köksmaskin eller så, utan utifrån. Så den täcktes inte av nån försäkring. Det hade runnit in regnvatten via ett ventilationsrör, och både vägg och golv var illa angripet. Och ingenting syntes förrän sonen skulle riva ner det gamla kaklet vid köksbänken... Så istället för lite "uppfräschningsfix" fick det bli en helrenovering. Lite trist när man absolut inte ville ha något sådant arbete, men säljaren fick ju som sagt var slå av på priset så det kostar som väl är bara arbete. Men det är illa nog eftersom sonen vill hinna med en massa annat på sin fritid (jakt tex!), så jag tror det kommer att dröja ganska länge innan han kan flytta in även om vi hjälper till att snickra så mycket vi hinner.


Svar: det stämmer, vatten utifrån täcker inte försäkringen. Va harmligt! Tur för sonen ändå att ha har så duktiga föräldrar somhjälper honom.
Inga Magnusson

Postat av: Boel

Bra tips :)

Sv: Precis ^^

2014-09-22 @ 10:20:27
URL: http://boelish.blogg.se
Postat av: Erica

Har provat resorb och tycker det är jättebra! Har främst använt det vid utlandsresor då jag vet att jag kan vara dålig på att dricka. Dricker ju såklart mer om det är väldigt varmt, men inte tillräckligt. :3

2014-09-22 @ 15:48:46
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Gunnel

Bra tips att ha med sig på resor. Jag har provat den där dieten, men jag hade svårt att följa den. Tänkte konstant på mat de två dagar man skulle fasta.

Svar: Ja, om man lider svårt fastedagarna så är det nog ingen bra diet. Jag har inga problem att avstå mat en dag för hungerns skull. Om jag inte börjar äta så blir jag inte hungrig. Så jag sparar mig och vi äter en måltid sen eftermiddag. Skönt att slippa huvudvärken, lite mirakulöst med Resorb. Enda nackdelen nu är att jag fryser fastedagarna, men det går ju att bylta på sig. ;-)
Inga Magnusson

2014-09-22 @ 17:16:20
URL: http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com/
Postat av: znogge

Skönt att du hittat något som hjälper mot huvudvärken. Jag testade 5:2 men slutade igen. Tyckte jag blev för trött fastedagarna. Trettiotvå elever tar på krafterna...

Svar: Oj, har du så många i en klass? Man är säkert helt olika när det gäller hunger o mat. Jag är nästan inte alls hungrig under dagen, Roland lider lite, men sen äter vi ju en måltid på eftermiddagen. . Det funkar riktigt bra för oss än så länge
Inga Magnusson

2014-09-22 @ 18:20:36
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Veiken

Vi brukar använda resorb genom att stoppa en tablett i en flaska vatten när det är mycket varmt. Tron försätter berg i det fallet, men jag förstår att din huvudvärk lindras av resorben.

Svar: Ha ha... det kanske är en placeboeffekt med Resorb, men inte fy skam ändå! :-)
Inga Magnusson

2014-09-22 @ 20:41:40
URL: http://www.veiken.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback