Bättre statistik om invandringen ...

... i Sverige tycker en norsk debattör att vi behöver ha. Enligt henne går det inte att få bra kunskap om hur vi på bästa sätt ska kunna fatta beslut om invandringspolitiken i vårt land, de siffror vi använder skulle inte godkännas i Norge o Danmark eftersom de innehåller för många felkällor. Och menar att som god granne kanske Norge skulle kunna hjälpa oss med det.  Jag känner inte hennes bakgrund och har ingen aning om huruvida hon har ett skumt förflutet i rasistiska sammanhang, men det hon skriver i Svd är inte särskilt upprörande ur den aspekten. Hon kräver bara att få rätt fakta. Men genast attackeras hon i en mängd kommentarer och utmålas som avskyvärd eftersom hon har synpunkter på invandring och kräver fakta. Suck!  Trist med den här faktaskräcken i migrationssammanhang!
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sverige-vet-inte-vad-invandringen-kostar_3945770.svd

Kommentarer
Postat av: Lena

Man blir mörkrädd. Undrar var detta kommer att sluta? Hur har det blivit så stolligt i Sverige?
Det handlar inte om rasism, utan om realism, när man vill ha siffrorna på bordet.

2014-09-24 @ 11:36:33
Postat av: Sven Tycker

Det handlar kanske om vilka siffror vi vill se och inte vill se. Läs gärna det svar som kom ganska snabbt.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/en-norgehistoria-om-svensk-forskning_3949182.svd
Jag tror jag litar mer på hur vi svenskar räknar än hur norrmännen räknar.

Svar: (Nu tycker jag allt att du var lite Xenofobisk som generaliserar och litar mer på svenskar än på norrmän! Vi får inte göra skillnad utifrån nationalitet vettu ;-), Du har ju dessutom gjort gemensam sak med Pisa och rackat ner rätt rejält på den svenska skolans resultat så matten kanske faktiskt är bättre i Norge?)

Skämt åsido! Jag har redan läst länken. Bra att det presenteras siffror när det gäller flyktingmottagandet och gärna som här, siffror från olika håll så att jag som läsare och även våra folkvalda kan välja sina ´"sanningar". För det är ju det som har saknats i media; debatt och fakta om invandring / flyktingmottagning. För min del får det gärna vara motsägelsefulla uppgifter, bara ´man vågar diskutera detta hittills tabubelagda område, ställa åsikter mot varandra och inte bara torgföra en enda!. Mitt jubel i blogginlägget gällde inte i sak siffrorna utan att tidningen publicerade dem eftersom de inte ställer sig på den politiskt korrekta sidan. Sen kom mothugg snabbt och jag antar att den som skrivit det var i god tid informerad av tidningen så att det skulle komma omedelbart. ;-)
Inga Magnusson

2014-09-25 @ 22:40:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback