Ungdomars attityder till invandrare....

.... har inte blivit mer negativa visar ny studie, tvärtom så går trenden mot ökad tolerans. Det finns ju en alarmism i media om att främlingsfientligheten breder ut sig och växer, men det är alltså inte sant. Internationella studier visar det samma, det är ungefär som tidigare och om man kan skönja någon förändring så är det i så fall som sagt mot ökad tolerans.
 
Däremot så växer partier av typ SD i flertalet undersökta länder, men det verkar handla om ökad kritik mot ländernas invandrarpolitik, inte kritik mot invandrare som personer.  Och det är en  glädjande skillnad. Bra att få in fakta i en debatt som ofta  överskuggas av domedagsprofeter och alarmism och feta rubriker. Det är dessutom bra om man har fakta som grund för politiska beslut i sammanhanget och inte låter sig styras av den tillrättalagda bild som media förmedlar.
http://www.dn.se/ledare/signerat/framlingsfientlighet-battre-och-battre-dag-for-dag/

Kommentarer
Postat av: Hanneles bokparadis

Pensionärer är inte bättre, de tror invandrare tar deras pensioner....

Postat av: Inga M

Hannele: Du kanske läste fel, de negativa attityderna mot invandrare har inte ökat, tvärtom minskat något.

2014-10-19 @ 10:07:38
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Veiken

Jag hör runt omkring mig att dom som är lite äldre är de värsta rasisterna. Dom har dessutom islamofobi, tyvärr!
Tiggarna som sitter överallt har inte gjort saken bättre. Ungdomarna är vana vid människor från andra länder och kulturer sedan de var små, så det är ett naturligt inslag för dom!

2014-10-19 @ 16:10:10
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: FREEDOMtravel

Jag tror också att det finns många som inte alls är rasister... men som blir frustrerade över invandringspolitiken och, framför allt, att ingen vågar diskutera frågorna!

2014-10-19 @ 18:17:41
URL: http://www.freedomtravel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback