Skräckinjagande figurer till Halloween ...

... behöver jag inte leta efter. Det räcker med att se bilder på miljöminister Åsa Romson ( MP), så löper kalla kårar efter ryggen. Hon är ett skräckexempel på  skrupellös politiker, som dessutom innehar en ministerpost. Förtroendet för henne bland vanligt folk är i starkt avtagande (bottennotering i senaste undersökningen!)  men varken media eller det egna partiet tar kritiken på allvar, man skyddar henne till varje pris.  Ingen annan har lyckats göra lika många klavertramp o fått fortsätta som politiker:
 
Uppträtt i riksdagen på ett sätt som många uppfattade som drogpåverkat
 
Beskyllt svenska forskare för att var korrupta (vargforskarna på Grimsö)
 
I svepande ordalag uttryckt sig nedlåtande om en folkgrupp utifrån hudfärg, kön och ålder (vita män medelålders)
 
Bidragit till att skita ner Östersjön genom att använda förbjuden giftig färg till sin båt
 
Försökt smita ifrån miljömotiverad skatt på diesel
 
Anställt  en tjänsteman som dömts för narkotikabrott. 
 
Och nu senast så protesterar hon mot riksdagsbeslutet att flytta makten över licensjakt på varg till länsstyrelserna genom att återigen ifrågasätta de svenska forskare som tagit fram underlag för beslutet. 
 
Praktiserar ministerstyre genom att försöka stoppa myndighets (Naturvårdsverkets) beslut att  delegera vargjakten till länsstyrelsena, beslut som Naturvårdsverket fattat på "direkt order" av riksdagen. 
 
Kan hon få säga vad som helst och bära sig åt hur som helst? Och fortsätta sitta på en maktposition som miljöminister och vice statsminister!

Kommentarer
Postat av: Marie

Jag tycker nog att jag kan skönja betydligt fler skräckinjagande figurer i regeringen nu än tidigare och det oroar mig. Det blir intressant att följa utvecklingen. Det känns dock inte helt bra när mitt förstående för de som leder det hela är så pass lågt. Jag har väldigt svårt att förstå hur att saker och ting nu "bara kan bli bättre" och att ladorna nu kommer att fyllas och bordet stå dukat...

Svar: Det finns dålig rutin i regeringspartierna och det känns lite otäckt. MP vägrar tydligen dessutom att rensa ut egna olämpliga makthavare, det får SÄPO göra i så fall.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback