Korkat förslag om obligatorisk gymnasieskola!

Alla som vill kan redan gå gymnasiet eller något annat program som kommunen erbjuder efter grundskolan. Vad menar S och MP  med ett obligatoriskt gymnasium? Ska de som inte vill gå hämtas av polis och släpas dit? Studier vid svensk gymnasieskola innebär att kämpa sig fram till högskolebehörighet, alltså en hel del teoretiska ämnesstudier om det ska vara en verklig inträdesbiljett till högre studier och inte bara ett spel för gallerierna. Sverige lär visst bli det enda land i världen som kräver högskolebehörighet av alla elever. Och vad ska man göra med dem som inte ens är behöriga att söka till gymnasiet från grundskolan? Ska man slopa behörighetskravet till gymnasieskolan så att alla kan gå utan att anstränga sig med skolarbete och utan intresse för teoretiska studier? Och hur ska det hela finansieras?
http://www.dn.se/ledare/signerat/skolplikt-tvang-ger-inte-studier-mening/
Det finns ett antal åtgärder som skolan behöver och det i breda överenskommelser, helst över blocken. Men inte det här korkade hugskottet som inte  har en chans att vinna gehör hos en majoritet i riksdagen, bara väcka stridslusten och splittring när det gäller skolan. Det behöver vi inte.

Kommentarer
Postat av: Marie

Ja, jag får snart magsår över alla korkade förslag som bara haglar över skolan...

Svar: Man skulle ju verkligen vilja se några blocköverskridande seriösa förslag som verkligen kan genomföras.
Inga Magnusson

Postat av: Inger Maryissa

Jag tycker heller inte att detta förslag är bra
tror att det blir negativa följder av att elever tvingas till att gå gymnasiet
tycker det är bättre att de istället utökar vuxenutbildningen för de elever som senare ändrar sig och vill gå gymnasiet

Svar: Absolut en utökad vu´xenutbildning så att det finns möjlighet till en second chance. Många är inte mogna att rikta in sig på ett yrke för livet så tidigt och kan behöva komplettera.
Inga Magnusson

2014-10-06 @ 16:43:43
URL: http://ingermaryissa.bloggo.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback