Agenda

I kväll blir det äting med vänner; pepparrotskött på älg och så Boels paj är planen.
 
Nästa vecka är det älgjakt. Då har vi vårt höstlov på skolorna istället för Allhelgonaveckan. Älgjakten har av tradition involverat så många i  vår kommun att man valt att göra lov av den. För min del brukar det innebära lite säsongsstädning i  huset och fönsterputs under ledigheten. Älgköttet, som vi förhoppningsvis får, ska tas om hand och frysas i lagom stora paket.  Under den veckan har vi  jaktgäster som vi umgås med lite av och till.
 
Roland är jaktledare på Harnäs och kommer att ha fullt sjå med det hela veckan.  Sen antar jag att det går åt några dagar till älgjakt på Egenäs vvo.
 
Så småningom blir det  Ålviken i Krokoms kommun, nordväst om Östersund.  Roland ska traditionsenligt jaga hare  tillsammans med Bosse och Anders.
 
F.ö.  är inte nåt speciellt planerat under hösten utom att det är jaktsäsong för småvilt, hare med Hej och Jazz, rådjur med Severin. Hoppas Severin får komma igång nu i början på hösten innan det blir för mycket snö för hans korta ben.
 
Vi hyser förstås förhoppningar om besök av barnen framöver hösten. Billfamiljen (och kusin- Bobofamiljen) vill komma hem någon gång i november. Mattias måste nog komma hem till Sverige vid årsslutet för någon slags formaliteter i samband med USA-boendet.

Kommentarer
Postat av: Hannele på Hisingen

Mums!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback