Utslitna, otidsenliga och otillräckliga lokaler ...

.... är det på min skola, Silbodalsskolans låg- och mellanstadium. Bilderna ovan och nedan är från det vi kallar mediateket, dvs ett utrymme som binder samman klassrummen på lågstadiet. Det används som genomgång och grupprum. I delar av mediateket rann det in vatten genom taket i 30 år vid ogynnsam väderlek och det har satt sina spår. Vi som jobbar här hoppas att de pengar som den förra politiska majoriteten avsatte  till renovering, ombyggnad och utbyggnad av skolan får ligga kvar i planeringen framöver. Det finns ritningar på det hela och de ser fina ut. Att lösa utrymmesbristen med baracker på skolgården, som det varit de senaste åren, funkar på kort sikt men inte långsiktigt.
 
 
Ingången till förberedelseklass, bibliotek / datasal  ovan
 
Ingången till specialundervisningen
 
Ingång specialundervisningens lokaler
 
Elevtoalett
 
Grupprum
 
Hål i dörrar är det lite här och där. Jag har inte tagit med alla.
 
 
I morgon kommer mer bilder från vårt personalutrymme som bl.a. ser ut så här. Vi känner oss inte direkt påkostade ;-)
 
Lokalerna är rent ut sagt utslitna och har varit det i många år. De är dessutom för små och  inte byggda för dagens skola, vilket innebär att arbetet blir tungrott. Men  verksamheten som bedrivs här är bra, med välutbildad och målinriktad personal som jobbar och sliter för att barnen ska få det bra.

Kommentarer
Postat av: znogge

Oj då, det var verkligen ingen rolig arbetsmiljö! Varken för stora eller små måste jag tillägga. Vår skola ska byggas om och ut inom kort men jämfört med er så är den i toppskick och fortfarande mycket modern. Hoppas verkligen det finns pengar till er. Efter att ha sett dessa bilder vågar jag nog inte lägga in en från mitt fina arbetsrum...

Svar: Att detta lokalmässiga förfall har fått fortgå så länge är för mig ett mysterium.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback