Leif, träsnidarens, modell över järnvägen i Svensbyn!

 
 
Den måste man bara se. Leif på Noretjärn har alltså gjort en skalenlig modell av stationshuset i Svensbyn så som det såg ut när tågtrafiken gick här. Den lades ner 1954.  Nu är huset  med tillbyggnad vår lanthandel Ica Sillerud.  Leif var 12 år när hans familj flyttade hit till Sillerud från Halland. De var bönder och flyttade med sig allt, djur, maskiner, rubbet.  Här nedan beskriver han hur det gick till. 
Det var tre spår på stationen och huset till vänster var ett godsmagasin med lastbrygga i höjd med godsvagnarna så det var lätt att lasta av.
Mycket annat fint finns hos Gerd i Svensbyn på julmarknad och det är öppet idag söndag 12 - 18.
Uppe på hembygdsgården säljs också en massa fint på julmarknad idag. Vi investerade i bakverk; vetekaka, mjuka pepparkakor och så i en fin dörrkrans.
 
Jag tar nog under dagen en tur till Årjäng där det är julmarknad och julskyltning med öppna butiker. Gubben jagar med J, de har nån filmning på gång som varit bestämd länge så han går inte med.
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vilka fantastiska ljus! Såg liknande på en julmarknad...

Glad första advent!

2014-11-30 @ 10:51:43
Postat av: Hannele på Hisingen

jättefint ♥

Postat av: Veiken

Nu står julmarknaderna som spön i backen! Man blir trött innan det blir jul. Ändå ska jag på en vad det lider! ;)

2014-11-30 @ 12:45:23
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Lena

så fint att du la upp modellen och det som Leif skrivit, hade gärna velat åkt på julmarknaden i sillerud men blev inte tillfälle till det då maken har jobbhelg

2014-11-30 @ 15:46:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback