DN vill att Löfvén slänger ut MP ur regeringen!

Hittills har  kravet på att S ska göra sig av med det regeringsodugliga MP,  framställts av andra riksdagspartier, men nu stödjer även tidningen DN detta krav!  Och kritiken mot regeringsröran är stark!
http://www.dn.se/ledare/signerat/peter-wolodarski-hur-manga-fler-misstag-tal-stefan-lofven/
I artikeln beskrivs oro över den politiska lealöshet som S är  ansvarigt för. Partiet tycks inte ha insett att det är en minoritetsregering man leder, ett läge som kräver att man  måste tänka efter, förhandla och förankra sina förslag brett innan man går till beslut eller uttalanden. Det går inte att på vinst och förlust slänga upp förslag på landets budget i luften och hoppas att det ska landa på fötter! Det är en alldeles för viktig fråga för att lämna åt slumpen på det viset.
 
 Jag kan bara hålla med Wolodarski ¨på DN. Löfvén kan inte fortsätta regera utan att axla ett  ledarskap. Det går inte att  tillåta sin regeringspartner MP att gå i opposition mot egna förslag / beslut, så som exempelvis Åsa Romson gjort när det gäller riksdagens beslut om vargjakt. Det blir helt absurt om man låter MP offentligt opponera och agitera på egen hand mot regerings- och riksdagsbeslut, till och med försöka sig på ett lagvidrigt  ministerstyre. Jag saknar dessutom en logisk reaktion på Romsons agerande från de värmländska riksdagsledamöterna, exempelvis från Gunilla Svantorp som i valrörelsen påstod sig vara för en minskning av vargstammen. Nu hörs inget till försvar för den  vargjakt som är det enda sättet att på sikt få ner det orimliga rovdjurstrycket hos oss här i Värmland. De 24 djur som beslutats ska tas bort i ett första steg motsvarar inte ens ett års tillväxt av vargstammen i länet. Miljöminister Romsons agerande mot vargbesluten är bara ett exempel på det tanklösa och amatörmässiga sätt som Sverige styrs på just nu.
 
Hellre ett kaos nu en kort period och nyval, än konstant regeringskaos i fyra år framåt!

Kommentarer
Postat av: Hanneles bokparadis

vad har DN med saken att göra?!

Svar: DN är en av de allra största tidningarna i Sverige och betraktas som en mycket stark opinionsbildare. Det tidningen presenterar som sin åsikt på ledarsida har tyngd i debatten.
Inga Magnusson

Postat av: Veiken

Jag tycker att samtliga partier uppför sig som barn i en sandlåda! Det talades mycket om ansvar för Sverige i valrörelsen! Alla tycks ha glömt vad det betyder och överger sina ideologier. Dessutom är det en pajkastning mot varandra som saknar motstycke. Ingen vill tala om vad dom vill göra, men är pigga på att hacka på de andra och talar gärna om vilka brister dom har! Det är ju det här att inte se bjälken i sitt eget öga! Ha en fin advent!

2014-11-30 @ 12:43:01
URL: http://www.veiken.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback