Budgeten i Årjängs kommun ska snart beslutas.

Jag håller förstås tummarna att investeringar som den förra politiska majoriteten, bl.a. Centerpartiet,  planerade för när det gäller  låg- och mellanstadiet får ligga kvar och inte plockas bort eller reduceras av Socialdemokraterna och Den nya Töcksforsbaserade Alliansen.  Investeringarna behövs verkligen, lokalerna hos oss på Silbodal är riktigt nedslitna och dåliga. Det läckte in vatten i 30 år och det har satt sina spår. Lokalerna är dessutom byggda för skolverksamhet  på 1940-talet respektive 1970-talet, de är tungrodda när det gäller att genomföra tidsenlig undervisning, dvs den undervisning som vi är skyldiga att bedriva nu enligt skollag, läroplaner och kursplaner.
 
 Bristen på utrymme i skolan i centralorten Årjäng har i ett antal år lösts med baracker på skolgården,  det kan gå bra på kort sikt men fungerar dåligt som långsiktig lösning, ibland riktig kris. Det går  inte att tränga ihop verksamheter hur mycket som helst, om det är för trångt så hjälper det inte om det finns god vilja.
 
 Med de ökande skyldigheterna i flyktingmottagandet så kommer ännu mer utrymme att behövas för mottagningsklasser, förberedelseklasser och "Svenska - som - andra -språksundervisning". Det saknas också lokaler anpassade för att ta emot  rörelsehindrade elever  i särskolans träningsskola.  Utan tillbyggnad och ombyggnad kommer vi att behöva fler provisoriska baracker runt skolan för skola och fritis. Så borde man inte planera för långsiktig skolverksamhet. Barnen i Årjäng förtjänar också att gå i skollokaler som fungerar och som räcker till. Och de som jobbar i lokalerna behöver vettiga arbetsplatser.
 
Bilden ovan  är tagen på  golvet under   handfatet på handikapptoaletten på låg- och mellanstadiet på Silbodalsskolan och bilden under från väggen på handikapptoan. Det är inte så ofta barn passar på att ändra i några system här, men möjligheterna finns antar jag. Mycket frestande där av skruvar o kranar.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback