Snöat inne på kranen!

Jag har nog snöat inne på den här byggkranen vid  högstadiebygget på min skola! Den är så otroligt pampig och stor, dessutom vacker i vissa vinklar.  Kolla där i sparsam morgonsol när kyrkan är bakom! Tänk att någon vågar sitta där uppe och sköta den. Det är ju på väg till himlen! Jag skulle hellre dö än gå dit upp. Det ser ut som om det är en trappa hela vägen, inte hiss. Herregud! Jag står som ett fån och stirrar  på den här varje morgon när jag går från parkeringen till skolan. Fast den som sköter kranen kan kanske stå på marken också och styra den.
 
Undrar om den historien är sann som säger att det var en pappa och en son som byggde med Meccano som hittade på den nutida byggkranen som är rak och där vingen balanserar med tyngder. Tidigare var byggkranar snedställda och stöttade i vinkel Jag måste ta reda på det.

Kommentarer
Postat av: Josephine

Jag tyckte också om den stora kranen utanför kontoret när de byggde mitt emot. :-) mäktigt!

Svar: Fast det finns tydligen större!
Inga Magnusson

Postat av: Suss

Jag tror nog de sitter däruppe och styr. Det är inte mitt drömjobb heller, men särskilt höjdrädd är jag inte trots det. Fascinerande med konstruktionen av något så stort.

Svar: De jag känner inom byggbranschen säger att det här är ingen stor kran!!!! Alltså hur hemskt kan det bli????
Inga Magnusson

2014-05-21 @ 16:16:32
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Sam Carlson

Fin bild. Den körs både från mark och hytt. Hissen monteras mån.v24 så då är du hjärtligt välkommen ifall du vill ta en bild där uppe. Den är stor med Årjängsmått mätt. 60 m utligg och en maxlast på 5,1 ton på spets. Däremot inte särskild hög. Krokhöjd på drygt 30 meter.

Svar: Tack för info om kranen och goda ord om bilden! Den togs en tidig morgon vid halv 8 tror jag. Jag får också tacka för erbjudandet att gå upp i hissen, men jag tror att jag avstår. Höjdskräck! Men jag kanske kan skicka kameran med upp med någon som gillar att åka upp! ;-) Det måste bli fin utsikt.
Inga Magnusson

2014-05-22 @ 22:21:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback