Sist - men inte minst - 7 älgar!

När jag var nästan hemma, precis vid lagårn på Liane, så kollade jag söder om vägen. Idag var det 7 älgar som gick där. Och de har gått där hela dagen. Igår var de 6. Jag försökte få en vinkel där alla 7 var med men lyckades inte, det blev bara 5 samtidigt. Men det står alltså två till en bit bort. Det är lite som att bo i ett zoo här just nu. Vilda djur överallt, särskilt på kvällarna. Den här synen med 7 älgar samtidigt är mäktig. Men vi får passa på att njuta av den nu, för den är redan ovanlig i stora delar av Värmland och den  kommer att bli allt ovanligare i takt med att ökningen av vargstammen skenar och rovdjurspolitiken fortsätter att haverera. Skräcken för oss är ju att vi får en röd-grön regering där Miljöpartiet  får ett stor inflytande. Och att Marit Paulson får vara med och bestämma i EU. Då kan vi glömma älgen, både att se och att jaga.

Kommentarer
Postat av: Freedomtravel

Jag tyckte att 6 älgar var typ jättemånga... men vi har ju lite mer ont om älgar här... ;)

Postat av: TT

Det är dom ståtligaste djuren som jag gillar mest att få se! Såg fem här utanför Sura häromkvällen, maffigt!

2014-05-06 @ 22:22:18
URL: http://tyratok.blogg.se
Postat av: Znogge

Vilka ståtliga och vackra djur!

2014-05-07 @ 06:44:28
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: AnnaKK

Häftigt att få se så många på en gång!!! 8-)

Och den där rovdjurspolitiken... SUCK!!! De är ju illa nog att de olika inhemska partierna står så långt ifrån varandra att det blir svårt att få till en bra lösning - men att EU dessutom ska bestämma hur många vargar vi ska ha, är ju helt åt fanders!

Svar: Ja, det har blivit en cirkus av rovdjurspolitiken, läget är blockerat av överklaganden från WWF och andra s.k. naturbevarandeorganisationer.
Inga Magnusson

2014-05-08 @ 07:18:34
URL: http://annakk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback