Saboterandet av SD:s möte i Karlstad ...

... igår var dåligt och antar jag organiserat av politiska partier med andra åsikter. Det verkar ha varit kringresande grupper med extrema vänstersympatier om jag tolkar NWTs rapportering rätt. Det handlade inte om  Karlstadbor som spontant gått ut på torget för att skrika och väsnas och protestera mot SD. .
 
 Alla politiska partier ska ha rätt att få finnas och verka om man inte kränker principen om alla människors lika värde eller bedriver kriminell verksamhet. Åsiktsfrihet och vårt system med fria val är demokratins grundpelare. Brevbärare som börjar ha politiska synpunkter på den post de hanterar och vägrar att dela ut SD:s eller något annat partis valsedlar, borde självklart avskedas.
http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/sd-sabotagen-ar-ett-hot-mot-demokratin/
http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/vansterextremismen-maste-ut-i-kylan/
http://www.dn.se/nyheter/sverige/motdemonstrationer-kan-oka-sympatierna-for-sd/
 
Jag röstar inte på SD men det gör var tredje LO-medlem.  SD:s systerparti i Norge sitter i regeringsställning.  Inte kan alla dessa väljare plötsligt drabbas av kollektivt hjärnsläpp och lämnat de demokratiska värderingarna. Det går inte att i ett svep idiotförklara så många människor. Jag har varit inne o läst SD:s partiprogram och där finns inget som kan tolkas som rasism eller främlingsfientlighet. Tvärtom så står det uttryckligen att man är ett parti som omfattar våra grundläggande värderingar om alla människors lika värde oavsett ras, religion osv. Men man är, i likhet med många andra, skeptisk till regeringens invandrar- och  flyktingpolitik och det är något helt annat. Om sen detta parti, i likhet med de flesta andra partier, drabbas av att någon medlem går ut och har helt fel  åsikter så utgår jag från att man tar itu med det internt.
 
Turbulensen kring sabotagen av SD:s  torgmöten utnyttjas naturligtvis av SD. Det ger rubriker i riksmedia med sympatier istället för några raders rapport i lokalpressen. Vilken genomslagskraft! Och gång på gång!
 
 

Kommentarer
Postat av: åsa

Du uttrycker dig så bra tycker jag!
Ha dé!

Postat av: Gubben

Håller med dig. tror detta hjälper SD istället för att som man tror stjälper dem. Argumentera sakligt mot dem.

Svar: Mmm...istället för en försynt rapportering i lokalpressen om karlstadmötet. blev det stora rubriker i riksdrakarna o SD närmar sig 7 procent i opinion inför det kommande eu-valet. Alltså dubbelt mot förra gången.
Inga Magnusson

2014-05-16 @ 07:54:46
URL: http://mhats.blogg.se
Postat av: Melle

En tredjedel av de tyska väljarna röstade på Hitler 1932.

Inga jämförelser i övrigt men väljarstöd är inget mått alls på ett partis stöd för demokratiska värderingar.

Problemet här är att en avsevärd del av sveriges befolkning tycker att SD:s agerande visar att deras stöd för människors lika värde bara är spel för gallerierna. Man behöver inte vara rasist för att rösta på SD men SD är alla rasisters favoritparti och det är ingen tillfällighet.

Svar: Ja, många tyskar röstade på Hitler men jag känner inte till något fall i historien där ett folk har röstat fram en diktatur eller ett odemokratiskt styrelseskick. Hitler tog makten vid en statskupp. Men det är väl ett sidospår.
Jag ville bara nämna att var tredje LO-medlem sympatiserar med SD enligt forskning som gjorts och jag har svårt att tro att så många människor i ett välmående Sverige skulle rösta fram ett odemokratiskt parti. Jag vill inte utgå från det och därmed idiotförklara så många människor på ett bräde.

Man kan alltså lugnt säga att meningarna är delade om huruvida SD är ett parti med demokratiska avsikter eller inte. Kanske ska varken du eller jag uttala oss om vad en "avsevärd del av Sveriges befolkning" tycker. För det vet vi inte. Det enda vi med säkerhet kan veta är vad vi själva känner inför det här partiet och vad vi tycker om deras politik. Vad andra anser ska vi nog vara försiktiga med. Men det har aldrig lönat sig att försöka tysta åsikter, det är bättre att bemöta dem i öppen debatt. SD.s valmöten är väl ett utmärkt tillfälle att ställa frågor och kräva svar! Det som händer nu gynnar ju bara SD! De får all sympati.

Det finns säkert en svans kring olika politiska partier, en svans av extremister som tycker sig ha hittat det parti som ändå ligger närmast deras åsikter, både på högerkanten och på vänsterkanten. Högerextremismen kan säkert utgöra en del av SD, vad vet jag. Jag har inte sett någon forskning på det. Vänsterextremismen samlas nog i så fall i V eller S. Det har varit artiklar i dagspressen den senaste tiden som har antytt att det är så och att man måste se upp med våldstendenser därifrån också.

Sen kan man fundera över tesen att undvika att kasta sten i glashus: Både S och V har under decennier funnits med i riksdag och i demokratiska val fast man i centrala ideologiska skrifter haft med och studerat teorin om "proletariatets diktatur". ;-)

Tur att vi har en grundlag som reglerar det svenska nationella begreppet demokrati när det gäller vårt statsskick så egentligen behöver vi inte koka ihop några egna modeller. Det går bra att läsa innantill.
Inga Magnusson

2014-05-22 @ 18:20:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback