Mer gamla kläder.

Skrynkligt är det men mer av barnkläder från den tid på 70- 80-talet när dotter Malin var liten. Det är de kläder jag nu packat upp och vädrat och ska tvätta för att skicka upp till nya barnbarnet Lovis.  Mössa stickade min mamma och fodrade med bomullsflanell. Klänningen och förklädet blått och ljusblått hör ihop och köptes ihop. Längst till höger sydde jag till Malin, det är undertill försett med spets.
Ett Carl Larssonförkläde i Ida-stil med huckle till, sydde jag. Stickad dress gjorde min mamma. Malin hade en orange som minsta och fick den här sen.
Klänningen till vänster tror jag att Malins dagmamma virkade och likadana till Sissi och Lena också, de andra dagbarnstjejerna. Längst till höger är en stickad bolero också gjord av dagmamma tror jag.
q
Broderat på fröskalsbomull är Carl Larssonförkläde, och mössa. Gjorde jag.  Underklänningen sydde jag i rosa tunn bomull.
Nu är det vädrat och så ska jag tvätta. Skriver om detta på bloggen så att jag ska ha sparat bilder och text någonstans, ungefär som med recept.

Kommentarer
Postat av: Inger Maryissa

men så mysiga bilder av de söta barnkläderna från denna tid
och känner igen hur barnkläderna såg ut då eftersom min dotter är född i början av 70-talet

Svar: Mina barn föddes 74, 75 och 77 så det blir rätt lika kan jag tänka mig.
Inga Magnusson

Postat av: Suss

Jag höll också på och sydde, sydde och broderade, stickade och det inte jag gjorde till barnen, gjorde mor. Jag är jätteglad för det, men inte är det mycket någon av barnen har velat ha till sina små. Var glad att Malin tänker annorlunda, för det är ju jättefina kläder du visar och så otroligt duktig du var (och fortfarande är antar jag???)

Svar: När Malin var riktigt liten så hade jag inte så mycket pengar, så detta med att sy och sy om var lite av nöden. Sen blev det mer roligt att hålla på. Och precis som hos dig så gjorde modren mycket, allt stickat förstås. Roligt i alla fall att packa upp och känna igen. Nostalgitripp.
Inga Magnusson

2014-05-25 @ 20:42:20
URL: http://leontina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback