Hej ...

... passar bra i blått också. ;-)  Det blev ett blått band på utställningen idag. Det betyder "mycket god typ" men inte "excellent" som är de nya benämningarna. Kritiken är sånt som jag tror han växer ifrån, är ju inte ett år än. Men visst är det en besvikelse, basic är han välbyggd och har bra rörelser, så visst borde han ha fått ett rött band, tycker vi förstås. Men det kommer nya tillfällen när han väl fått jaktprovsmeriterna.

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Ni får pröva en annan domare nästa gång! Samma jycke kan ju få helt olika kritik beroende på vem som dömer - vilket egentligen borde vara omöjligt, om det nu verkligen är utifrån gällande rasstandard som bedömningarna görs. Men så länge det är en människa som dömer, och inte en dator, så får det väl vara så kanske. Tycke och smak är olika, och man kan prioritera olika saker i standarden... Och precis som du själv skriver: Valpar och unghundar växer, och kan hux-flux ha "fel" proportioner - som kan ha "rättat till sej" tills nästa gång det är dags att äntra ringen! :-)

Utställningar är ju så mycket show också, så när det kommer till de slutgiltiga placeringarna kan jag nog faktiskt tycka att det är okej om den hunden som visar upp sej själv allra bäst vinner, för en massa karisma och attityd vill man ju också se hos en vinnare. :-)

Jaktprov har jag aldrig varit med på, men även där kan väl domarens eget tycke och smak spela en hel del roll?

Svar: Ja jag tror det kommer att gå bättre nästa gång när han fått mer massa och ett mer hanhundspräglat utseende. För en del av det saknades nu o den kritiken var berättigad. Sen fanns en anmärkning som inte var berättigad o den väljer vi att bortse ifrån.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback