Dressyrkurs med Hej!

Här syns Roland o Hej på dressyrkursen i Säffle. Den går av stapeln varje tisdag kväll och det är många hundar med. Här kommer Kopovstövaren Barre och Anders i Svensbyn till höger. Momentet är att gå genom två led av hundar och hussar. Kul att se. Hej var duktig! Man har en bra  ledare för kursen. Bredvid kursplatsen ligger en stor Second Hand, St Erikshjälpen. Dit ska jag åka någon gång när det är öppet., onsdagar och lördagar tror jag. det var.
 
Jag kollade på hunddressyrkursen  eftersom jag var i Karlstad på shopping och tog svängen om Säffle på hemvägen. Ville egentligen köpa rullgardiner på Jysk i Åmål, men de var inte upppackade i dagens leverans. Jag får vänta tills imorgon. Karlstad var i samma dilemma. Man packar upp möblerna först och smårammel som gardiner sist. Bara att hacka i sig.

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Trevligt med en lydnadskurs för enbart jakthundar! (Ser det iallafall ut att vara??) :-)

Jag har inte varit engagerad i nån brukshundsklubb på över 20 år, men när jag var det så var det nog ganska ovanligt att drivande jakthundar fick den sortens träning. Ibland dök det upp en eller annan tax och stövare på BHK´s valp- och unghundskurser, men det var lite grann som de och deras förare sällan riktigt passade in i det övriga gänget...? Och så borde det ju inte vara, men man hade väl helt enkelt för det mesta olika mål med träningen? Den som tränade med en schäfer tänkte sej väl i regel en karriär inom lydnadssporten, och den som kom dit med en tax var nog oftast nöjd om den kunde få inkallningen att fungera? :-)

Sen finns det ju den stora gruppen av apporterande fågelhundar förstås, som ju är vanliga raser i brukssammanhang. Men nog är det typ 1000 gånger häftigare att se en välutbildad jaktspaniel i arbete i samband med tex andjakt, än att se en "vanlig" spaniel hämta en ivägkastad dummie på en gräsmatta... 8-)

Svar: det är nog bra att samla jakthundar till egna kurser. Just jakten ställer vissa krav på hunden, inkallning måste kunna göras snabbt o effektivt, hunden bör kunna sitta still på kommando medan husse gör annat osv. Bra kura o bra ledare har det varit.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback