Boberg är tillbaka!

Som om han hade känt min oro så visade hans sig för säkerhets skull direkt här i trädgården i morse! Först gick han fram o tillbaka på åkern mellan oss och Liane. Sen spankulerade han med bestämda steg in på asfalten framför huset!
Det gick sakta och tryggt.
Här uppe vid komposten stannade han en god stund och la en liten kabel. Sen kackelflaxade han några gånger. Vet inte om det är något sorts spel. Han sträcker i alla fall på halsen och kacklar högljutt och direkt efter det så flaxar han med vingarna och försöker se stor ut, men han står kvar på samma ställe, flyger ingenstans.
Till slut promenerade han värdigt iväg bakom komposten och försvann. Duvhöken har i alla fall inte tagit honom. Jag tror att han har fullt sjå med duvorna som nu kommer i en liten flock på de nysådda fälten. Det är havre och ärtor sådda så det kan bli mycket duvor där och massor av mat för duvhöken. Jag gissar att han kallas så för att han äter duvor. Eller också är det för att något i hans fjäderdräkt liknar duvor. Men jag vet inte vad det skulle vara. Får väl tänka att duvhöken gör något nyttigt om han kan hålla nere antalet duvor och rädda en del av ärtsådden. Förra året var det enormt många duvor här som mumsade i sig sådden. Nu är det bara en liten flock.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback