Åsa Romson ...

... har fått en del kritik de senaste dagarna. Det handlar dels om hennes drogande på  jobbet, dels om uttalandet att vargforskare har låtit sig tvingas till att lägga fram vissa resultat. Nu har ju forskning konstaterat att miljöpartiet och partiets politik inte granskas i media och även nu så är tongångarna nedtonade. Det skrivs lite i kanten men inga stora rubriker. Som bekant sympatiserar  ju drygt hälften (57 %) av dem som förmedlar våra nyheter antingen med (MP) eller (V) vilket tydligen kan ge slagsida i rapporteringen, speciellt ett valår.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/vargforskare-ursinnig-pa-asa-romson_3537016.svd
 
Att hon var drogpåverkad på jobbet är naturligtvis dåligt. Det är dåligt för alla som väljer att  använda droger när man jobbar. Jag antar att det skulle vara grund för avsked / tvångsbehandling om en lärare drumlar in  berusad på skolan. När det gäller Åsa så får väl hennes eget parti ta itu med det. Förtroendet för henne och partiets politik undermineras. Mer tragiskt för hennes familj om det bakom detta ligger ett missbruk. Så kan det ofta vara om någon uppträder påverkad på arbetstid för där finns en rätt tydlig gräns om vad som är tillåtet och inte.  Om det gällt ett annat parti så kan man anta att uppföljningen i media gjorts i stora rubriker, nu lägrar sig tystnaden över händelsen.
http://www.youtube.com/watch?v=ySWLoebbQYc
 
Sen har hon sagt att forskare som håller på med vargforskning har utformat rapporter på order uppifrån. Det är ett starkt uttalande av en partiledare (är hon väl?). Detta behöver hon ta tillbaka eller närmare precisera: Vilka forskare menar hon? Vilka rapporter avser hon? Vem skulle ha beordrat forskarna att skriva dem?  Är det Naturvårdsverket? Eller regeringen? Och i vilket syfte?
http://blogg.jagareforbundet.se/2014/05/07/miljopartiet-anklagar-regeringen-och-vargforskarna-for-korruption/?fb_action_ids=10204018166242932&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B698075780249307%5D&action_type_map=%5B%22og.recommends%22%5D&action_ref_map=%5B%5D
 
Just nu hänger anklagelsen och dinglar över alla och envar  i sammanhanget. Klart omdömeslöst att slänga ur sig ett sånt uttalande mer eller mindre i en bisats.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback