Pappas kusin Hazel

Tja, varför dras vår släkt till staten Washington och trakterna av Seattle? Min fars moster Anna flyttade  till Tacoma, bredvid Seattle. Hon gifte sig först med Samuel K Langberg, en dansk och fick barnen Nellie, Edna (Olsen),  Hazel (Kelly), och  Anna. Sen dog mannen och hon gifte sig med en Wesserling. Dottern Hazel Kelly brevväxlande vi med i många år i min uppväxtfamilj. Hon bodde alltså i Tacoma.  Hazel fick dottern Dolores Kelly som 24 dec 1945 gifte sig med Eugene Ralph Baker, Port Angeles. Den här bilden ovan är vad man kan hitta på nätet om man säker på Hazels namn. Nätet är en bra släktforskarhjälp.
 
Och nu bor vår son Mattias i Seattle. I min släkt dras vi tydligen dit på nåt sätt. Min farmor Matilda (Andreasdotter?)  hälsade på sin syster Anna efter Anna  flyttat till USA och stannade hos henne i ett år ungefär. Sen kom Matilda hem igen och gifte sig med min farfar. Det var tydligen inte meningen från början att hon skulle stanna i USA utan bara hälsa på Anna. Farmor o farfar fick barnen Erik, Karl, Ester, Ebba, Berta, Signe och så den yngste, Lennart, min far, född 1913.
 
Det här måste vara Anna Wesserlings son, alltså min fars manlige kusin.
http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=gr&GRid=59556516
 
Det finns fler underliga samband. När jag var så där 17 år satte jag in en annons (pytteliten!)  i Los Angeles Times för att få jobba som barnflicka i familj i LA. Jag fick faktiskt en handfull svar på den här nästan osynliga annonsen och hade kontakt ganska länge med en  familj som ville att jag skulle komma över och passa barnen åt dem. Men vi lyckades aldrig få till något arbetstillstånd åt mig så det blev inget av med det. Och var har son Mattias bott i 6 år om inte i just Los Angeles?
 
Son Markus bor bara runt kvarteret från den plats i Stockholm där min mamma föddes 1917, det känns också som en märklig slump. Stockholm är ju stort.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Onekligen ett sammanträffande. Lite som att cirkeln sluts...

Postat av: Lena

Spännande med släktforskning, jag hittade också mina amerikanska släktingar med hjälp av en dödsruna, min mors tremänning hade avlidit för 14 dagar sedan när jag hittade det på nätet av en slump, bara knappade in hans namn och vips så kom hans dödsruna upp och sedan fick jag till slut kontakt med hans fru och hon skickade mig vidare till släktingar som har försökt att få tag på sin farfars födelseplats som var på orust så jag löste det åt dom med hjälp av orust släktforskarförening, ja nätet och datorn kan man ha till mycket användbart

Svar: Tänk så lättvindigt mot att sitta halva nätterna med de där gamla kortmaskinerna! Redan med ett namn går det att få napp och så komma vidare sen om man har tur. Jag blev rejält överraskad!
Inga Magnusson

2014-03-20 @ 12:20:43
Postat av: Suss

Det är fascinerande att läsa detta och medan jag läser får jag gåshud över hela kroppen. Ju äldre jag blir, desto mer flyter olika händelser i mitt och närståendes liv ihop mer och mer. Jag är egentligen inte ett dugg förvånad över dessa samband du beskriver. Vi rår nog inte över allt, även om vi tror det. Hur som helst så är det intressant att läsa detta du skriver.

Svar: På nåt sätt är det som att det finns märkliga samband som vi inte är medvetna om.
Inga Magnusson

2014-03-21 @ 18:47:45
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Josephine

Släktforskning och släkthistoria är jätteintressant. *tycker jag* Tyvärr tycker inte alla mina kusiner det... men men.

Svar: För en del kan det innebära problem om man hittar pinsamheter. Fat jag tycker att de konstigaste människoödena är mest spännande
Inga Magnusson

2014-03-23 @ 16:11:57
URL: http://www.facebook.com/Josephinea197

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback