Östra Silen

Vår sjö heter Östra Silen och ser ut så här. Det är en spännande sjö med många vikar och öar. Den är så där 2 mil från norra änden till längst ner i söder. Det mesta hör till Värmland men längst ner i söder blir det  Dalsland.
 
Fisket i sjön är omväxlande med mycket stor gädda, upp mot och över  en meter, abborre som också kan hålla god storlek, en inhemsk art av öríng, inplanerad Gullspångslax, ål som får fiskas och någon röding (kvar från en tidigare inplantering tror jag). Mitt ute på storsjön blir det lite arkipelagiskt fiske med stora vattenytor och rejäla djup där man får se upp med vinden om man har en mindre båt. Inne i de små vikarna kan man fiska även om det blåser en del.
 
Vi bor närmast den vänstra delen längst upp. Där avslutas sjön med ett tjärn, Bäcketjärn, som jag åker förbi jobbmorgon. Mellan tjärnet och sjön går en liten älv, i den har bävern  byggt hydda så en bäverfamilj brukar hålla till där. Ungarna brukar vara orädda o nyfikna.  Det röda "B" i närheten är den kommunala badplatsen med gästbrygga och båtklubbens anläggning med bryggor för medlemmarnas båtar.
 
 På väg hem en fin sommarkväll från Egenäs
 
Klicka på bilden om du vill pausa bildspelet
Fiske från Busterbåten
 
 Klicka på bilden om du vill pausa bildspelet
Bild från Båtklubbens anläggning på Restöna.
 
 
Klicka på bilden om du vill pausa bildspelet
Utsikten över sjön från ett av våra uthyrningshus.
 
 
 Klicka på bilden om du vill pausa bildspelet
Båtplats som hör till ett av husen.
 
Klicka på bilden om du vill pausa bildspelet
En del vill inte ha motor utan paddla kanot, det är tyst. I Östra Silen är kanoting populärt eftersom det är en lång smal sjö med många vikar. Kommunen har gjort i ordning rastplatser på öarna för övernattning och sopställen och toa.
 
 Klicka på bilden om du vill pausa bildspelet
Sjöutsikt från ett av våra hus. Jag gillar att hela väggen kan dras bort och altanen blir ett med allrummet!
 
 Klicka på bilden om du vill pausa bildspelet
Nytt för i år är bastun med gästrum - omklädningsrum vid ett av husen. Där kan man också öppna upp ut mot sjön.
Det är fantastiskt att kunna bo på landet, som mitt i en vildmark och ha sjö så nära som vi har, vi uppskattar det verkligen. Jag skriver här på bloggen ofta om skogen och jakt, men sjö och fiske är också ett inslag i vår vardag.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Alltid trevligt att bo i närheten av sjö eller hav. Det gör något visst med landskapet...

Trevlig fredag!

Svar: Tack för det, detsamma till dig! Jo sjön ger oss en speciell natur, inte bara med fisket utan också med fågellivet, med båt, bad och turism.
Inga Magnusson

Postat av: Lena

Härliga förväntansfulla bilder!

2014-03-21 @ 08:55:43
Postat av: AnnaKK

Det är min typ hemliga dröm att nångång få bo vid en sjöstrand. Allra helst med egen brygga och båtplats, fiskerätt och hela köret. :-)

Den där öppningsbara glasväggen ser verkligen härlig ut!! Fast älgarna i trädgården smäller ännu högre! :-D

Svar: Nu bor vi till vardags inte vid sjön förstås, bara någon gång ibland när vi testar att bo i uthyrningshusen. Det är fint, men med små barn skulle jag inte vilja bo nära sjö, det vore nervöst. Ja, glasväggarna är kanon, verkligen prisvärda! Älgar går ibland utanför huset, det finns en saltsten nära och så en bäck precis i tomtkanten.
Inga Magnusson

2014-03-21 @ 13:46:42
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: Suss

Så vackert ni bor Inga, jag avundas er närheten till sjön, även om vi har Hjälmaren en liten bit bort. Otroligt vackra bilder och i sommar kanske vi får till det som vi planerat så länge? Då är ju kärestan ledig lika länge som jag - och resten av livet. Underbara foton!

Svar: Vore roligt att se er här. Kanske går det att tajma in så att det är ledigt i något av husen.
Inga Magnusson

2014-03-21 @ 18:42:42
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Josephine

jamen, jamen, jamen! vill hyra hos er!! :-) Fast det lär inte bli i år... :-/ Tillhandahåller ni ngn form av vildsvins-skydd också? typ spjut? :-D

Svar: Absolut! Och barnsäng o barnstol har vi också! :-)
Inga Magnusson

2014-03-23 @ 16:02:13
URL: http://www.facebook.com/Josephinea197

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback