Min bleka död ...

... blir nog Hej! ;-) Vår tuffaste hund!
Han drar väldigt mycket när vi är ute och går så jag tog det expanderande långkopplet med det stadiga handtaget för att orka hålla honom. När vi gått en bit så kom Roland med ett smalare halsband som skulle svara bättre. När han bytt det och åkte iväg så accelererade Hej från bakom mig i full karriär hela kopplets längd efter Rolands bil.
 
Jag förberedde mig att ta spjärn och hålla emot, men jag hade inte en chans. Kände bara hur fötterna lyfte från marken och jag flög genom luften i en båge och landade klockrent på hela vänster sida, på utsidan axeln, höften och knät samtidigt.  För en stund tappade jag  medvetandet och halvt avsvimmad blev jag hemfraktad av Roland.  Jag lade mig Varsamt ner med fötterna högt med  Värme, Vila och Vätska (klassikerna mot chock). Efter 10 minuter - en kvart kunde jag gå upp och tvätta det som var sönderskrapat, klippa bort lite skinn så jag kom åt att pilla bort gruset och sårtvätta överallt. Den närmaste tiden kommer jag att skifta i olika färger men det kommer inte att synas under kläderna tack o lov.  Bilden ovan är bara  högerhanden som blir allt blåare just nu.
 
 
Fast så småningom kände jag mig rätt pigg och tog på mig igen, gick ut och avslutade  långpromenaden. Utan Hej den här gången! ;-))
 
Efteråt är jag tacksam för att jag inte bröt nyckelben, lårbenshals eller knä. Hade kanske ändå tur som landade raklång, lika mycket på hela kroppen. Mörbultad är jag och ont gör det här och där. Lite oroligt att det gör allt mer ont inne i bröstkorgen, där gjorde det inte alls ont direkt efteråt. Smärtan där hugger i när jag böjer mig framåt och bakåt, eller lägger mig ner. Men det går nog över.
 
Dags för dressyrkurs! Och så vill jag nog egentligen  ha en liten behändig tax med på promenaderna istället. Saknar lille Oskar! Nu får vi börja leta på allvar. Några bra tips har vi fått på nya kullar under våren och tar gärna emot fler.

Kommentarer
Postat av: Marie

Oj, vilket äventyr och vilken tur att det trots allt gick så bra som det gick. Det värsta är att det nog kommer att göra ont några dagar. Jag har ju precis själv prövat på att vara ledbruten och det är INTE kul. Hoppas du läker ihop fort och att det inte blir alltför smärtsamt. Det där med en liten behändig tax låter jättebra tycker jag!!!

Svar: Tax absolut! ;-)
Inga Magnusson

Postat av: Soffie

Men Gud va ont det måste gjort å så rädd du måste blivit, usch himla tur du inte bröt dig!kramen svar det du skrev om kaktusar som man kunde bryta av och sen gnida mot småspringer eller brännskador mm, så funkar aloe veran med,

Svar: Jag blev rädd och trodde nog att jag skulle dö eller att en hel del var brutet precis när jag landade och kände medvetandet rinna bort.
Inga Magnusson

2014-03-09 @ 19:06:38
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Veiken

Vilken resa du fick! Jag hoppas att du inte har en spricka eller brott på ett revben. Min svärsons föräldrar hade en liknande hund en gång... Det hjälper inte att det är vana personer som har hand om en sådan hund. Det finns nog bokstavskombinationer hos hundar också! ;)

Svar: Hej är en livlig och tuff hund så det var mitt fel egentligen. Jag borde ha förutsett detta.
Inga Magnusson

2014-03-09 @ 19:48:52
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Lena

oj Oj Oj du får ta det försiktigt, det där låter som en riktig luftfärd, tur att mannen var hemma och kunde hämta dig annars kunde du ju fått lega där

Svar: Ja han såg allt i backspegeln och var rejält skrämd. Det såg otäckt ut sa han.
Inga Magnusson

2014-03-09 @ 21:24:21
Postat av: Kerstin Dahl-Blomquist

Käre du, en sån luftfärd.Bra att du inte bröt nå`t. Nu har du gjort ett hållfasthetsprov,skröplig är du då inte! Kan ju vara skönt att veta,men tufft att testa!

Svar: Ha ha... ja så kan man se det! Min mamma var så här gammal som jag när hon bröt lårbenshalsen. Tänkte på det efteråt. Ett under att inget gick av efter den här manövern.
Inga Magnusson

2014-03-09 @ 23:44:44
Postat av: Lena

Lille Hej är inte längre liten! Du hade tur i oturen som höll. Usch, att jaga bilar blev vår unghunds död för länge sedan. Husse hade en Volvo och det var en sådan som inte hann stanna när Fox kom rusande ut på vägen under jakt. Hög tid för Hej att börja "skolan".

Svar: Usch ja, det kan gå snabbt med hundar och bilar. Vi miste en valp så också. Hej får nu lite fostran med ordning i koppel
Inga Magnusson

2014-03-10 @ 08:19:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback