Kristians schakt ...

... råkade ut för fem dieselstölder på två veckor. Han kan inte fortsätta med sitt företag om detta får hålla på, han förlorar för mycket diesel och för mycket arbetstid. Trots egen spaning så lyckades han inte ta tjuvarna på bar gärning så han satte upp en kamera som tog bra bilder på två tjuvar. De lades ut på Facebook och delades snabbt av tusentals läsare, massor av sympati kom in till Kristian. Men det var alltså olagligt att göra så här.
http://www.aftonbladet.se/incoming/article18493484.ab
Kristian är en framåt företagare här i Sillerud, ung, orädd och duktig. Vi är många som håller tummarna att det här ska sluta bra för honom, att lagens företrädare ser mellan fingrarna eller  att eventuellt straff ska bli så lindrigt som möjligt. Kanske i så fall ett bötesbelopp som är betydligt lägre än de summor han förlorar på stölderna.

Kommentarer
Postat av: åsa

DET är väl Sverige i ett nötskal!
Ha dé!

Postat av: Jessica

Att hoppas på att lagens företrädare ska se mellan fingrarna är ingenting jag ställer mig bakom, vem ska avgöra när man ska se mellan fingrarna och inte? Hur kommer rättssamhället att se ut om vi ska vara selektiva i när lagen ska följas eller inte? Det jag däremot hoppas på är att om Kristian döms, så drivs fallet vidare till högsta instans så att det kan bli en lagändring/prejudikat inför liknande situationer i framtiden. Men tyvärr så måste lagens företrädare följa nuvarande lagstiftning, annars blir det "vilda västern"....

Svar: Jag antar att du har rätt. Vi behöver säkert en översyn av lagstiftningen.
Inga Magnusson

2014-03-07 @ 09:24:24
Postat av: Lena

Något liknande hände här i grannskapet. Efter tre dieselstölder på kort tid lade sig några grannar i försåt och fångade tre tjuvar. Polisen kom, rapport skrevs och sedan lades åtalet ned. Man hade inte tillräckligt med bevis!

Svar: Jamen man blir så trött!!!!!
Inga Magnusson

2014-03-08 @ 10:01:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback