Konsert för barncancerfonden!

Ett fint initiativ av lilla cancersjuka Linneas familj och av kyrkan i Årjäng som hängde på för att samla in pengar.  Det är lyhördhet som gav stort gensvar. Många av oss berördes starkt av mamma Linas brev som lästes upp i kyrkan. Precis så är det att drabbas,  det förstår man, 300 barn  och därmed deras  familjer  får diagnosen varje år i Sverige. I kyrkan var ett ljus tänt för varje barn, de här tappra små som måste stå ut med plågsamma behandlingar för att ha en chans att bli friska. Och några blir inte friska, men Barncancerfonden försöker med forskning och utbildning att öka på möjligheterna för var och en av dessa små att ta sig igenom sjukdomen. Den fonden förtjänar ett bidrag från alla och på hemsidan finns en särskild plats för Linneas från Årjäng insamling. Man kan gå in där och lämna ett bidrag om man missade konserten  i kväll.
 
http://www.barncancerfonden.se/1309359221/
 
Det var i stort sett fullsatt och vi bjöds på en fin konsert av körer,orkestrar och solister. Julias fingerfärdighet på dragspelet är osannolik - himla vackert, Carolins sång sänder kårar efter ryggraden - så välljudande  är den, körernas Halleluja är mäktig, barn och ungdomars framträdanden skapar stor glädje - god återväxt i  sång och musik. Kyrkorna i Årjäng och kommunala musikskolan är så viktiga för att vi ska få en fortsättning, de gör ett fantastiskt arbete. Stort tack till alla som gav oss en så fin upplevelse i kväll, den tar vi med oss. Mina tankar går speciellt till lilla kämpen  Linnea förstås och mamma Lina och Linneas mormor som jag hade förmånen att få jobba  tillsammans med när vi hade föreberedelseklasser med barn från forna Jugoslavien. Jag önskar er allt gott!

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Fint initiativ! Och hoppas att alla insamlade medel hamnar där de ska och verkligen blir till nytta för de drabbade!! Ibland blir jag så skeptisk gentemot dessa insamlingar som går via stora organisationer (där man kan vara helt säker på att massor av insamlade pengar försvinner i administrationen och till löner osv) - men just när det gäller bekämpandet av cancer så finns det väl inte så mycket annat än cancerfonden man kan stödja?

Jag har inte sett någon tofsvipa än i år, men de är säkert komna här också. :-)


Svar: Jag är också skeptisk till insamlingar, men just den är tror jag på. Fast jag vet inte varför.
Inga Magnusson

Postat av: Znogge

Vilket lovvärt initiativ. Cancer är en skitsjukdom.

Svar: Ja, Linneas mamma hade skrivit vilken chock beskedet var o hur hon slutade höra alls vad läkaren sa efter det. Det är en skitsjukdom
Inga Magnusson

2014-03-17 @ 13:08:50
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Veiken

Cancer sprider sig som den svulst den är. Så onödig och så djävulsk. Just nu har vi flera i bekantskapskretsen som kämpar!
Cancerfonden får alltid några bidrag per år från oss.....

2014-03-17 @ 15:32:26
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Lena

Har skänkt en liten summa via länken du hade, vilket bra initiativ av dig att lägga ut den. Tror och hoppas att den lilla summan kan vara till lite hjälp och håller med alla, skitsjukdom är det

Svar: Det var snällt av dig, säkert uppskattat av familjen.
Inga Magnusson

2014-03-17 @ 18:01:39
Postat av: Suss

sådana där initiativ gillar jag, när man vet vad man skänker till och att det kommer någon till del, som verkligen behöver. Det finns många "små" vanliga människor som verkligen är superhjältar, Linneas mamma är bara ett exempel.

2014-03-17 @ 20:42:38
URL: http://leontina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback