Guru - Jenny Weibull!

Jamen visst är det märkligt! Genom livet samlar man på sig några gurus - de där människorna som man beundrar oreserverat för deras grundade yrkeskunskap. Jenny är en av mina gurus!. Hon är sjukgymnast och jobbade på barnhabiliteringen i Karlstad när jag var förskolekonsulent på omsorg - hab. Ibland arbetade vi med samma barn fast hon ur sitt yrkesperspektiv och jag som pedagog. Det var bara några år, men Jenny gjorde starkt intryck. Jag minns fortfarande sånt som hon sade och gjorde. Hennes skrifter har jag kvar  exempelvis  om normala, försenade och avvikande rörelsemönster hos barn. De är fortfarande giltiga.
 
Av en händelse sprang jag på Jenny häromdagen i en korridor på Barnpsyk i Karlstad där hon jobbar nu. Vi hejade och pratade en stund. Jag blev nästan generat starstruck - det måste vara 30 år sen sist. Trevligt återseende och överraskande!
http://webbsok.mikromarc.se/Mikromarc3/Web/search.aspx?SC=MV&SW=Weibull,%20Jenny&Unit=6464&db=gih&LB=TI&D=1&DG=&SU=

Kommentarer
Postat av: Hannele på Hisingen

Trevligt!

Postat av: soffie

va trevligt att ses igen efter så många år, vilket intressant jobb du hade då!Jobbar du enbart i klass nu?

Svar: Jag jobbar enbart som speciallärare i grundskolan i Årjäng numera. Jo, jobbet som förskolekonsulent var himla kul, mitt distrikt var Säffle, Grums o Årjäng med kontor i Säffle . Det var mycket samarbete med psykolog Kjell Kvarnevik på hab o läkaren Gunnar Sanner och sjukgymnasterna. Intressant och lärorikt.
Inga Magnusson

2014-03-13 @ 19:56:37
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Anonym

Det var tider det. Senast förra veckan berättade jag för några arbetskamrater om hur Jenny arbetade när hon kom och besökte oss. En sjukgymnast jag aldrig glömmer. Hon var inte ibet förskolekonsulenten heller . Som tur är kan jag utnyttja hennes kunskaper än i dag.

Svar: Va kul att nån mer kommer ihåg Jenny Weibull! Hon har blivit en legend innan hon slutat jobba på nåt sätt. Nu blir hon snart 65 och kommer att sluta. Hon är trött på omorganisationer och att så mycket tid går åt till administration numera. Himla synd, hon borde vara mentor på heltid åt nykomlingar i branschen, eller engageras i sjukgymnastutbildningen. (Den där förskolekonsulenten var inte så mycket att hänga i julgranen, men hon gillade att åka runt och träffa kloka kollegor! Det var många givande samtal och även en del annorlunda arbetssätt att testa!)
Inga Magnusson

2014-03-13 @ 22:15:01
Postat av: Anita

Det var inte meningen att vara anonym.

Svar: Jag anade allt ändå vem det var men bra att få bekräftat!
Inga Magnusson

2014-03-13 @ 22:37:10
Postat av: Eva

Träffade Jenny på NP enheten för ngr år sedan då hon var med och utredde P

2014-03-15 @ 11:15:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback