Gamla tapeterna i Nils-lägenheten!

 
Det är roligt att se vilka gamla tapeter som kommer fram när en målare börjar riva loss för att hänga upp
nya. Den där rödblommiga hade nog varit lite modern idag, i alla fall som en fondtapet.  Det var Oskars på Liane  tapet när han hade det rummet, TV-rummet hos Nils.  Den grå med ljusa streck på är nog slutet femtiotal eller början på sextio med det här stilistiska grått och vitt.  Den som är brungrön kanske är mitten 70-tal när allt skulle vara eller se ut som väv.
 
Roland minns att han och Oskar kollade på Oskars nyinköpta rakapparat, Phil-shave.  Då rakade Oskar sig med den och sen rakade han Roland på armarna, det var kanske 1958. Och så berättade Roland det för sin mamma och hon jättearg för då trodde hon att han skulle bli luden på armarna, men Roland var stolt över att få hår på armarna. Sen läste Oskar och Roland om Floyd och Ingemar i "Levande Livet". Då hade man gjort en test på Ingemars högers styrka med en säck som han slog på med några centimeter mellan. Då var Oskar uppe med
tumstocken och visade Roland och sa att Ingemar slår lika hårt som en häst spänner.  Oskar var Rolands "lekkamrat" på Liane när han växte upp. Oskar var äldst i huset  och hade tid med Roland för han hade inga egna barn. Rolands syskon gick i skolan på dagarna och föräldrarna var upptagna med arbete, men Oskar (Boberg) , Rolands farmors bror,  fanns ofta hemma.
 
 
 Här tar Roland bort det gamla telefonjacket före tapetsering. Idag kom fibern till Liane. Historisk dag!

Kommentarer
Postat av: Lena

Grattis till fibern, då kommer den kanske till oss ute i högstakan snart också

2014-03-12 @ 00:52:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback