Elsie i Tobyn vävde.

 
Mina köksmattor vävde Elsie i Tobyn. De är jämna och välgjorda, färgerna håller sig och de är lika fina efter lång tids flitig användning, med många tvättar. Mina favvomattor . Kvinnors goda vardagshantverk lyfts inte fram så ofta, därför är det roligt att berätta om det. 

Kommentarer
Postat av: Marie

Jag tycker mycket om trasmattor. Min farmor brukade väva just trasmattor så de är en del av min uppväxt, jag har alltid haft trasmattor hemma. Med åren har de blivit färre ska jag vara ärlig att säga, men jag har fortfarande 2 st som ligger på golvet här hemma hos mig. Nu börjar de tyvärr bli lite nötta, de har hängt med i många år. Ska jag förnya dem blir det till att gå till en mattaffär, farmor finns ju inte längre så de förnyas inte längre "per automatik". Lite sorgligt faktiskt...

Postat av: Gunnel

Så fina de är. Min mor och farmor vävde alltid mattor, och jag minns hur jag fick hjälpa till att sitta och klippa mattrasor av gamla kläder.

2014-03-01 @ 10:51:25
URL: http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com/
Postat av: Suss

Mycket fina mattor och i färger som jag utan vidare skulle lägga på våra golv. Förr var jag inte så förtjust i trasmattor, hade bara en, men nu har jag fördubblat antalet. Det passar bra så här på landet. Väver du?

Svar: Jag har en vävstol uppställd i källaren och har vävt mattor för länge sen. Men det är nog inte min grej, det blir inte så bra.
Inga Magnusson

2014-03-01 @ 22:58:23
URL: http://leontina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback