El Camino del Rey ...

... heter grymmaste vandringsleden. Inget för mig! Nu ska den snart stängas för renovering. Bra idé innan Anders o Tobben får för sig att gå den! Eller Robin D.  De älskar ju äventyr högt upp. Under länken nedan finns en film från den kilometer av leden som är öppen än. Resten av de totalt fyra kilometrarna är tydligen för förfallna.
http://www.youtube.com/watch?v=ZmDhRvvs5Xw

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Det där med att vandra har väl blivit en riktigt fluga, tycker jag det verkar som!? :-) Lite fjällvandring borde man väl försöka sej på nångång, men i övrigt betackar jag mej nog...

Jag tror inte det är nån vidare livslängd på de lökar som saluförs i trädgårdshandeln och så där. De är väl av nån slags "prakt-variant" som blommar rejält ett eller ett par år, och sen är kraften i dem slut och räcker inte till för någon spridning...? De påskliljorna som vi grävde upp (innan traktorn kom och fräste i jorden) är såna där gammeldags som inte blir så stora men som blommar och sprider sej jättemycket förutsatt att de trivs på platsen. Finns nog inte att köpa, men man kan hitta dem i gamla trädgårdar osv. Ibland har husen sedan länge försvunnit, men påskliljorna finns kvar. :-)

Svar: Kanske är det som du säger att de nya sorterna har sämre överlevnadskraft. Jag har bara skyllt på mina oförmåga när påskliljorna dör ut för mig. Dumt att jag inte tog med mig lökar från mammas land.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback