Coq au vin på kycklingfilé

Det blev vi bjudna på i Stockholm och det smakade bra så nu försökte jag göra det samma och bjuda på ikväll när vi bjudit två goda vänner på äting. Det var helt ok. Kul eftersom jag alltid misslyckas annars med kyckling, den vill bli så smaklös. Nu har jag ett recept från dotter med mycket rosépeppar och så detta som funkar.
 
För 4 pers
500 g kycklingfile
´1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
140 g bacon
 2 shalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 purjo
¨150 g champinjoner
 smör till stekning
3 dl rödvin
 2 msk kycklingfond
 1 msk soja
 3 lagerblad
 1 tsk timjan
 1 tsk maizena
 
till servering sallad, potatis / ris, Aroniamarmelad
 
Man steker ¨kycklingen i stora bitar, häller på vatten och vin, fond, soja, lagerblad, timjan. Koka under lock 5 min.
Sen kan det ev stå över natten.
Stek, bacon, svamp, lök, purjo, Ta ner det i grytan, låt koka 5 min till. Red av.
 
 
 
 
De här snapsglasen ska inte stå oanvända, det hade inte den förste ägaren velat. Passar bra här hos son i Stockholm.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback