Taxvalpar har vi kollat på idag!

Hane ska vi ha, han ska heta Severin (Seffrin) och de här två tror jag blev toppkandidater till slut. Men kullen är så jämn så det var svårt att på ett par timmar få ordning på vem som var vem. Tror att detta är Ceasar och Herkules, men favvosen så här långt var de i alla fall. Sen kan allt ändra sig förstås. Vi väljer som nr 3, inte som nr 2 som jag trodde. Det betyder att när vi kommer för att slutligen välja vår hund så finns två hanar kvar. De ser ut att ha bra hårlag för att vara strävhårig tax, inte så mycket trimning förhoppningsvis. Det var lite jobbigt med Oskar, hans päls krävde trimning minst tre gånger om året.
 
 
Vi blev väl mottagna av familjen Hellsten - Boman och hade en trevlig pratstund om gemensamma intressena jakt och hundar. Det tackar vi för! Tisdagen den 17 :e juni ska vi hämta hem den som blir vår valp. Då kommer vi att sjunga för en födelsedag också! En viktig dag!
 

Kommentarer
Postat av: TantGlad

Ååå så gulligt. Jag hade en släkting som kallade sin Tax för "Laban" var inte det sött.

Må så gott och kram från mig.

Postat av: Inger Maryissa

Så bedårande söta valpar !!

2014-06-06 @ 21:48:41
URL: http://ingermaryissa.bloggo.nu/
Postat av: Lena

å så söta valpar och det lilla barnbarnet var också väldigt sött

Svar: Ja, här är det mycket som är fint just nu! Vi kollar om o om igen både på barnbarn och taxvalpar.
Inga Magnusson

2014-06-06 @ 22:56:19
Postat av: AnnaKK

Såna små karameller! :-) Trodde först att det var korthårstaxar, för de ser precis ut som svärfars sådan i färg och teckning. Men jag antar att de blir lite "raggigare" och mer viltfärgade om ett tag då? (Nu blev jag plötsligt osäker... Jag tänker mej alltid strävhåren som viltfärgade, men de finns kanske i svart också!? Svärfars förra tax var både strävhårig och svart med tanteckning, fast han var vad jag kan minnas en blandning mellan strävhår och korthår).

Hur som helst! Alltid lika roligt och spännande att vänta på en ny valp!!! :-)

Svar: Ja, man blandar lite mellan korthår och strävhår för att få bättre päls antar jag. Och det är ok för meriter i utställning och jaktprov. Mamman till de här valparna har korthår bland någon förälder eller far / morförälder. Vi vill gärna ha en tax med bra päls, en som inte kräver så mycket trimning Himla spännande är det!
Inga Magnusson

2014-06-07 @ 09:19:31
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: Marie

Fantastiskt fina bilder på mkt söta valpar. Valpar är verkligen oemotståndliga..:-)

Svar: Man vill ju bara ta med hem direkt. Men nästa tisdag så.....!
Inga Magnusson

2014-06-08 @ 22:58:29
URL: http://www.mariee.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback