Spännaregården ...

.... köpte vi lille Severin på. Uppfödaren  var Gunilla Hellsten Boman, Mariestad. Jag får ge henne och hennes trevliga familj en eloge för att ett mycket gott arbete med den här valpkullen. Valparna var mycket fina och välväxta. Pälsarna blänkte, de hade fått en hel del ägg eftersom man har höns på gården. Mentalt var tiken o. hela valpkullen extremt bra, lugna och trygga och sällskapliga. Alla papper var i god ordning med bl.a. återköpsgaranti (som vi av allt att döma inte kommer att utnyttja!) Vi fick med oss skriftlig info om mat och annat. Bra! 
 
Tror att tiken, mamma till Severin, heter Säveskogens Lizzi. Pappan är Måsebos Sulan från Måsebos kennel. Det var därifrån, Lennart Strandell, som vi fick rekommendation om den här kullen. Tajmingen var perfekt, med hämtning till midsommar. Nu kan jag vara hemma hos lille Severin ett par månader.
 
Severin är kraftigt byggd, vilket är bra för jakt i vår terräng, han är strävhårstax men ser inte ut att få yvig päls. Han får gärna bli trimningsfri! Föräldrarna har bra jaktmeriter.  Han ser fysiskt fin ut, 6 tänder fram mellan hörntänderna och två testiklar på plats. Han är den absolut coolaste o tryggaste hundvalp vi har haft. Det brukar vara mer gnäll och pip o vaknätter i början. Sen vet man ju aldrig hur han blir jaktligt eller utseendemässigt när han är vuxen. Det är på många sätt ett lotteri att skaffa en valp. Men hittills är vi supernöjda!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback