Midsommarfirande i Seattle hos Mattias-sonen!

Egentligen tror jag att Mattias började fira midsommar först när han flyttade från Sverige, åtminstone så där riktigt på allvar. Alla behövliga ingredienser kan man köpa på Ikea som är utlandssvenskars livlina till hemlandet. Här finns allt, sill, ansjovis till Jansson, köttbullar,  knäckebröd, prinskorv osv. Jag ser att korven till och med är korsad i ändarna så den blir "grisar" precis som det ska vara.
Midsommar
 Vid första boendeperioden som sonen hade  i USA, i Los Angeles, så hyrde de svenske en takvåning och åt midsommarmat och dansade kring midsommarstången med "Små grodorna" o hela köret. Runt om i höghusen så stod folk i fönstren och undrade vad det var för underliga riter som försiggick!  ;-). För oss är det ju helt naturligt att vuxna människor härmar grodor och står i, men för en utomstående ser det nog lite lätt udda ut.

Kommentarer
Postat av: Veiken

Oh, vilket härlig midsommar och så fint bordet var dukat! Jag vet att du inte gillar att resa, men att åka till sonen är väl ett måste! ???? Ha det fint!

Postat av: Freedomtravel

Kanske känns traditionerna ännu viktigare när man är långt ifrån fäderneslandet

2014-06-22 @ 19:41:26
URL: http://www.freedomtravel.se
Postat av: Erica

Ha, ha! Härligt! Tycker det är så kul att läsa om sånt här! Läste i en annan blogg om midsommar på stranden i något varmt land, och folk som diskret stirrade. :) Jag har ett liknande minne själv, fast det är ändå inte riktigt samma sak. Jag var i Indien och på midsommar lärde vi några barn och deras familjer våra midsommardanser. Fast då hade vi ju också förklarat hela traditionen, eller en del av det i alla fall. Roligt blev det! :)

2014-06-23 @ 12:49:35
URL: http://faithhopelove.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback