Köp svenskt!

Sverige är absolut i särklass i världen när det gäller att producera bra mat. Det ska vi vara rädda om och handla svenskt, även om det kostar några kronor mer. För det är lite dyrare att föda upp lyckliga grisar och att inte använda  antibiotika till friska djur. Som konsumenter har vi makt när vi väljer; makt att se till att svenskt jordbruk finns kvar. I Danmark skärps redan nu kraven på grisuppfödningen efter svenska bojkotter.
http://www.dn.se/debatt/vart-val-av-importkott-avgor-om-vi-ska-klara-resistenshot/
 

Kommentarer
Postat av: Annika

Du har så rätt så. De flesta av oss har råd att satsa nån krona extra på mat. För visst vill vi väl ha svenska jordbruken kvar.
Ha en fin dag.

Svar: Ja, det är en överlevnadsfråga för svenskt jordbruk eftersom staten inte kompenserar ekonomiskt för det som högre krav på djurhållning o uppfödning kostar.
Inga Magnusson

Postat av: Lena

Äntligen har media och konsumenterna reagerat. Hoppas att nästa scoop blir nöt- och kyckling. Köp ekologiskt, så vet ni att djuren har haft det bra under sin livstid.

2014-06-10 @ 16:29:29
Postat av: Fredrik

Färskpotatis 14.95 kr kg

Ekologisk färskpotatis 29.95 kr kg

DUBBLA priset i min butik.

Nej tack.

Svar: Jag tror inte att du måste köpa ekologiskt, svensk potatis duger länge. Det jag försökte säga i mitt blogginlägg var att vi behöver som konsumenter understödja svenskt jordbruk och köpa svenskproducerad mat för att få behålla bra mat på marknaden. Om vi inte köper så lägger fler ner och då är vi hänvisade till exempelvis tyskt och sydeuropeiskt eller amerikanskt som tas fram med mycket mer bekämpningsmedel och med ´massor av antibiotika till friska djur enbart för att de ska växa snabbare, inte för att de är sjuka.
Inga Magnusson

2014-06-11 @ 23:21:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback