Klokt att köpa svenskproducerad mat!

Man ska akta sig för att bli lurad av populistiska utspel som egentligen kommer att ta död på svenskt jordbruk och hänvisa oss till att äta mat som produceras med mycket sämre djurhållning och med hög antibiotikaanvändning på friska djur.
"Det svenska jordbruket omgärdas av världens strängaste miljö- och djurskyddsregler. Genom att köpa ursprungsmärkt svenskt bidrar man till att sluta kretsloppen och till biologisk mångfald, samtidigt som man vet att djuren har haft det bra och att åkrarna har brukats miljöinriktat."
http://www.dn.se/debatt/osaklig-smutskastning-av-grona-svenska-jordbruket/ 

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

Självklart köper vi svenskt kött! Och ägg från en bondgård med kanske 15 djur. Det känns avskräckande att köpa från andra bekanta som har 26 900höns!

Svar: Hej Lennart! Long time-no see! Jag har saknat dina kommentarer! Bra att vi köper svenskt. För mig har det senaste året inneburit en förändring i köpvanor. Jag har insett att vi tar död på det fina svenska jordbruket om vi som konsumenter inte är beredda att köpa svenskt, oavsett om det blir lite dyrare. För staten träder inte in och kompenserar för de extrakostnader som de höga kraven på djurskydd och miljö kostar bonden.
Inga Magnusson

2014-06-24 @ 01:05:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback