KD: "Mer idrott i skolan"

Det tror man kommer att höja resultaten i skolan för det har det gjort på en skola! Detta är ett nytt utspel inför valet.
 
Rörelse och hälsa är naturligtvis viktigt men man blir så trött på populistiska utspel om skolan och försök till "Quick fix" från politiker. 
 
Något måste tas bort för att det ska rymmas mer idrott men vad som ska bort vill KD inte gå in på (????). Ska man ta av svenskan, matten, so, no? , slöjd? Idrott varje dag tar stor plats, det är inte bara själva idrotten som ska in  på  schemat, eleverna ska ju ta sig till gympasal / idrottsplats byta om före o efter och duscha. Så det måste nog bort flera teoretiska lektioner varje dag.   Längre skoldagar måste det nog också bli menar man (????) men  hur det ska finansieras sägs inte heller (????).  Eller hur eleverna ska orka med det och samtidigt prestera mer? Det här partiet lägger verkligen manken till för att slippa vara med i riksdagen.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/valaret2014/article19140995.ab

Kommentarer
Postat av: tant Hannele

varje dag låter lite överdrivet

Postat av: TantGlad

Jag är så dåligt insatt i detta, men det låter ju lite knepigt.
Nu önskar jag dig en TOPPENmåndag och ny vecka!
Kramkram!

2014-06-30 @ 08:11:36
URL: http://tantglad.bloggo.nu
Postat av: Annika

Vore inte dumt om de hade tänkt igenom det hela innan de börjar prata....
Ha nu en bra början på den nya veckan.

2014-06-30 @ 09:19:53
URL: http://badtant.bloggo.nu
Postat av: Erica

Inte ens jag som numera har börjat träna och sakta men säkert börjar gilla det skulle träna fem dagar i veckan ens om jag hade tid. Åtminstone så tvivlar jag starkt på att jag skulle det. Det är bra att röra på sig, men tyvärr är idrotten i skolan också en plåga för en hel del elever så att de skulle ha det varje dag känns inte så bra på något sätt. Själv avskydde jag idrotten i skolan med hela hjärtat en stor del av skolgången!

Svar: Hmmm.... här är en till som avskydde skolidrotten hela skoltiden. På min tid skulle det hängas upp och ner i ribbstolar och gås balansgång på bommar och snurras runt på bommar och hoppas över "plintar". Min känsla var alltid att jag riskerade livet, fastnade konstant på plinten längst bak och drattade ner framlänges i golvet och höjdrädd var jag på bommen osv. Nu vet jag att idrotten är annorlunda men jag är inte säker på att detta är något snabbfix i svensk skola. Det finns ingen forskning som stödjer det.
Inga Magnusson

2014-06-30 @ 13:31:00
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Boel

Mer idrott är inte fel, men samtidigt hallå hur ska de ha tid och ork till det? Skolan är tung som den är redan med betyg redan från 6:an...
Verkligen en knepig idé.

Svar: Ja, jag begriper inte heller. Antingen får det ju bli en lektion mer per dag och vem ska orka med det? Eller så ska minst två lektioner per dag i andra ämnen strykas, för en lektion idrott tar minst två lektionstimmar om inte mer, med transportsträcka, ombyte och dusch.
Inga Magnusson

2014-06-30 @ 15:58:34
URL: http://bowelz.blogg.se
Postat av: Gubben

Låter som en bra idé! Låt ungdomen röra på sig mer.

Svar: Helt rätt, men kanske ska det inte vara skolan som tar hela ansvaret för detta med barns rörelsebehov. Det som behövs utanför skolidrotten tycker jag att föräldrarna kan ordna med.
Inga Magnusson

2014-06-30 @ 19:27:37
URL: http://mhats.blogg.se
Postat av: Veiken

KD är enligt mig ett helt överflödigt parti år 2014.
Siewert Öholm har gett sig in i debatten..... Han ligger ett par hundra år efter sin tid, enligt mig!
http://www.gp.se/nyheter/val2014/riksdagsvalet/1.2416488--ta-stallning-mot-homoaktenskap-
Ha det gott!

Svar: Detta känns onekligen mossigt o från en annan tid.
Inga Magnusson

2014-06-30 @ 20:21:12
URL: http://www.veiken.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback