Föraktet för landsbygden ...

... skriver Göran Greider  insiktsfullt om i en ledare i ETC. Detta är en text som alla borde läsa! Det är ett viktigt budskap han förmedlar och kanske grunden till en del av det som händer just nu i Sverige, fast vi inte ser det.  Få har uttryckt det här tysta, outtalade fenomenet så mitt i prick som Greider.
http://www.etc.se/ledare/det-nya-foraktet-landsbygden
 

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Har en känsla av att föraktet kan vara ömsesidigt... Många landsortsbor håller nog inte storstadsfolket särskilt högt heller... :-/

Svar: Ha ha.... du kan ha rätt, fast vi som bor på landet är nog ändå lite i underläge, oavsett vad vi tycker om varandra.
Inga Magnusson

Postat av: Marie

Det är egentligen väldigt märkligt att vi människor "måste" dela upp oss i ett vi och dom tänk - men jag ser det överallt till och med i betydligt mindre grupper. Det måste medföra någon slags trygghet att göra just en sådan uppdelning eftersom jag tycker att "alla" verkar vilja göra den i den ena eller andra formen och i den större eller mindre utsträckningen....

Svar: Det är väl det här rationaliseringsfenomenet som gör att vi orkar ta emot så mycket intryck av olika slag. Priset blir att vi måste på något sätt hantera dem med "fördomar" och sortera in dem i fack med automatik. Men om man är medveten om det så tror jag inte att det är så farligt fördomsfullt. Intressant fenomen och tänkvärt!
Inga Magnusson

2014-06-08 @ 22:55:21
URL: http://www.mariee.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback