Micke från "Sue Ellen" gör konst av grillandet!

Jamen det är helt fantastiskt med en proffsgrillare! Micke är delägare och kock på restaurangen "Sue Ellen" i Stockholm.
http://www.dn.se/pa-stan/ata-ute/vanligt-och-vallagat/
Han är gift med Malin i Signebyn, dotter till May, barnbarn till Runa. De har tre himla mysiga tjejer och tillbringar en hel del ledighet på Döverud, stugan här uppe i skogen förbi vårt hus. Runa, May, Malin och döttrarna är släkt med Roland fast på lite avstånd.
Vid något tillfälle så tror jag det var Malin o Roland som började konspirera om ett grillknyte i den nybyggda grillen på Liane. dvs att var och en tog med sig och Micke skulle sköta själva grillandet. Igår kväll blev det av och himla roligt blev det. Micke svingade grilltången med cool bravur, helt avspänt och pratade med allt och alla under tiden, svischade över lite salt och peppar ibland i stor gest. Ändå lyckades han ha perfekt koll på kött och grönsaker, att allt kom i rätt ordning, blev lagom grillat och upplagt vartefter. Det är en konst att åstadkomma, avancerad simultankapacitet! Kanske något som professionella matlagare övar upp.  Den här gången användes 5 påsar grillbriketter och hela grillytan.
Eftersom var och en hade med sig så blev det massor av olika sorter; jätteräkor, skinkskivor, hel fläskfilé, lammspett, kalvspett, korv, strömming att steka i pannan, grönsaker av alla slag. Viktigast för att lyckas var enligt Micke att vänta tills glöden var lagom och det dröjer mycket längre än man tror. Jag tog inte tid men säkert en halvtimme till en timme. Roland säger att det dröjde en och en halvtimme från grilltändning till Micke började grilla. Då var glöden i långsamt avtagande.
Vi som var med var Roland, jag, Markus, Carin, Jan, Anne-Marie, Micke, Malin, Jörgen, May och så fem tjejer  och lille Bill om jag räknar rätt. Tjejernas  namn är jag osäker på så de skriver jag inte.
Lille Bill, som älskar tjejer, var i sitt esse hela kvällen
Till slut blev allt färdigt och upplagt med såser och olika röror och grönsaker.
Bara så helt otroligt gott.
 En jättetrevlig kväll blev det med den fantastiskt goda maten, vackert väder, många berättelser från förr och nu och  goda skratt. Mysigt blev det med marschallerna i mörkret fram på småtimmarna! Det lyste så fint när vi gick långpromenad med hundarna runt midnatt.
 
Tack alla som bidrog och speciellt tack till Micke förstås! Saknade några gjorde vi; Lina och Robin och lille Bobo som var tvungna att åka tillbaka till Stockholm. De hade trivts med det här evenemanget. Och Kjell som inte kunde vara med pga Vänerfiske. Det här grillandet ska bli en tradition har vi bestämt, ska komma tillbaka nästa sommar igen.

Kommentarer
Postat av: Freedomtravel

Fantastisk grill ju (och grillmästare!). Toppen! Sv: Du tänker rätt, det som är på andra sidan vattnet (det höga vita huset t.ex.) är Kungsholmen. Och ja det går en bro över.

Svar: Aha, då var jag inte helt ute och cyklade i alla fall! Västra skogen har vi varit i åtskilliga gånger. Det beror på att när sonen började läsa på universitetet i Stockholm så bodde han i studentbostad i Västra skogen. Men det var länge sedan och jag minns inte så mycket av det mer än rätt trista husfasader.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback