Luktar brandrök!

Himla obehagligt är det att det luktar brandrök sedan ett par timmar. Kan vara långt bort förstås. Några  goda vänner kom just och hämtade sin hund som de lämnat här under dagen då de var en tur ner till kusten och de berättade att de passerat flera skogsbränder ¨på vägen hit. Brandkåren ryckte ut och man vattenbombade med helikopter. Nu är det i alla fall vindstilla här. Hoppas det ger sig snart. Nervöst att försöka somna innan det slutat.

Kommentarer
Postat av: Marie

Ja, jag kan verkligen förstå att det känns obehagligt. Här hemma var det tydligen också röklukt för bara ngn vecka sedan (då vi var i Norrland) men det var från en skogsbrand ett par mil bort och som inte var ngt hot för vårt område. Hoppas det är ngn liknande hos er!

Svar: Ja, röken avtog för en stund sen, eller också var det vinden som mojnade. Kan ha varit en skogbrand långt borta. Men jag är rädd sedan den gången för många år sedan då det brann alldeles i närheten av huset och jag hade packat alla viktiga saker.
Inga Magnusson

Postat av: Znogge

Det är verkligen farligt torrt i naturen just nu. Här kom ett regn på morgonen men mycket var det inte. Hoppas ni slipper fler bränder.

2014-07-30 @ 09:57:43
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: AnnaKK

Ja, visst är det läskigt med skogsbränder! Den ständiga fasan heta torra somrar för oss som bor i skogsbygd... :-(

Vi bor dessutom strax intill järnvägen, och i den mån tågen över huvudtaget går, så finns ju alltid risken att de av någon anledning ska bromsa så det blir gnistor. För några år sen vaknade vi en sommarmorgon av att det var fullt pådrag med brandbilar här utanför, och då var det ett tåg som hade orsakat en mindra brand intill banvallen. Hua!!

2014-07-31 @ 13:21:18
URL: http://annakk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback